Facebook o özelliğini sessiz sedasız kaldırıyor!

0
112 Okunma

Gençler arasında her ne kadar popüleritesini kaybetmiş olsa da günümüzde milyonlarca insan hala Facebook kullanıyor. Meta şirketinin çatısı altında bulunan bu uygulama kullanıcılarının rahatı için sürekli güncelleme alıyor. Yapılacak olan son güncellemede ise 2015 yılında eklenen fakat son zamanlarda artık önemini yitiren bir özelliği sonlandırıyor. İşte detaylar…

O özellik artık olmayacak!

Facebook 2015 yılında güvenlik özelliğine yeni bir güncelleme olarak şifreli e posta programını getirmişti. Ancak son zamanlarda kullanıcılar şifreli Facebook e-postalarını  kullanmamaya başladı. Çünkü gönderilen e-postalar genelde spam klasörüne düşüyordu. Bu e-postaların içeriği de kullanıcıların uygulama içinde yapmış oldukları hareketleri, gelen beğeni ve yorumları ya da arkadaşlık istekleri hakkında bilgi veriyordu.

Günümüzde güvenlik her zamankinden daha büyük önem arz etse de Facebook’un eski PGP (preety good privacy) teknolojisini kullanarak şifreli e-posta yollama özelliği artık yok. Çünkü program her ne kadar faydalı da olsa kullanıcılar artık bu duruma önem vermiyor. Dolayısıyla platform ekibi, gelecek olan son güncelleme ile şifreli e-posta gönderimini kaldırmayı planlıyor.

Yakın zamanlarda Meta’nın çatısı altındaki Facebook, Messenger’a da şifreli mesajlaşma özelliğini de getirmişti. Fakat şirket getirmiş olduğu güncelleme ile gelen özellik hakkında da pek olumlu konuşmuyor. Çünkü kullanıcıların çerezleri temizlemesi veya özel bir tarayıcı kullanması halinde mesajlarının silinebileceğini bildiriyor.

TİKTOK, FACEBOOK VE INSTAGRAM İLE İLİŞKİYİ GÜÇLENDİRİYOR. YENİ ÖZELLİK GELDİ!

Peki siz Facebook’un şifreli e-posta özelliğini kullanıyor muydunuz? Bu özelliğin kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz