Harry Potter Kodlama Kiti ile tanışın!

0
408 Okunma
Yeni Harry Potter Kodlama kiti ile Hogwarts'ın büyülü dünyasında kodlama öğrenin!

Harry Potter  Kodlama Kiti ile kodlama öğrenmek, artık daha zevkli!  Yeni Harry Potter Kodlama Kiti, Kano’nun yazılımı ile hareket izleme çubuğunu ve Harry  Potter dünyasının tuzaklarını, kodlamayı öğretebilmek için birleştiriyor!

Harry Potter Kodlama Kiti’nde  blok tabanlı bir arayüz ve bir JavaScript müfettişi, öğrencilere kodlamanın temellerini öğretmek ve gerçek dünya programlama becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmış. Kit içinde öğretimde kullanılan; Hogwarts, Diagon Alley, Hogsmeade gibi eylemler de dahil olmak üzere, 70’den fazla temalı itişme ve mücadele var. Her bir meydan okuma, kodlama aşamalarını ve gerçek dünya programlamanın temellerini öğretmekte.

Kano Harry Potter Kodlama kiti ile Hogwarts'ın büyülü dünyasında kodlama öğrenin!

Kutunun dışında, JK Rowling’in dünyasının büyüleyici bir karikatür haritasının etrafında yer alan çeşitli Harry Potter kodlama zorlukları var. Kodlama Kiti genellikle kullanıcıyı, Kano’nun hareket kontrollü kodunu kullanarak; kitaplardan ve filmlerden bazı ünlüleri yeniden yaratmaya çalışmakla görevlendiriyor. Örneğin, asanın hareketini ve rotasyonunu izleyen ve onları bir karikatür baykuşuna bağlayan blokları bir araya getirerek, kodlamayı da öğrenmiş oluyoruz. Ayrıca kullanıcılar, başka bir Kano Kiti kullanıcısıyla çevrimiçi paylaşabilecekleri kendi büyülerini ve projelerini oluşturma yolunda öğrendikleri araçları ve dersleri paylaşabiliyor.

Yeni Harry Potter Kodlama kiti ile Hogwarts'ın büyülü dünyasında kodlama öğrenin!

Harry Potter Kodlama Kiti ile JavaScript öğrenin!

Kitte kullanıcıların kodlama mantığını , döngüler ve koşullu ifadeler gibi işlevleri öğrenmeye başlamak için kullanacağı aynı yapboza benzeyen  bulmaca blokları var. Aynı zaman da daha ileri düzeydeki kullanıcılar için, temel JavaScript’e geçiş yapma seçeneği de mevcut olması da mükemmel bir özellik!

Bluetooth üzerinden bir bilgisayara, iOS‘a veya Android cihazına bağlanarak kite başlamış olunuyor. Daha sonrasında ise kullanıcıyı; çeşitli Hogwarts temalı, kodlamaların içine sürüklüyor. Kiti kullanacak olan kullanıcı; kutunun içinden çıkan asanın içinde bulunanan sensörleri,  kodlama ve benzeri işlemleri öğrenirken, adım adım bir kılavuz yardımıyla kablosuz bir değnek oluşturmuş oluyor. Asa, hareket ettiğiniz açı, hız ve yön ile birlikte 3D uzaydaki asanın tam takibine olanak tanıyan bir jiroskop, ivme ölçer ve manyetometre içeriyor. Bu da konumun, hızın ve elinizin pozisyonunu takip etmesini sağlıyor.  Asanın hareketleri, kitin uygulamasındaki kodlamalarla, zengin etkilere dönüşüyor. Mesela; ateş yakılabiliyor, tüyler yüzdürülebiliyor, kadehler çoğaltılabiliyor, Bertie Bott’un Her Lezzet Fasulyesi büyütülebiliyor ve daha fazlası.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz