Sony dünyanın en iyi akıllı telefon kamerasını duyurdu!

0
367 Okunma
Sony dünyanın ilk 48 megapiksel akıllı telefon sensörünü duyurdu!

Sony, geçtiğimiz günlerde endüstrinin en yüksek piksel sayısına sahip görüntü sensörünü yayınladı! 0,8 mikrometre boyutuyla, dünyanın ilk ultra kompakt piksel görüntü sensörü, herkesi kendisine hayran bıraktı!

48 MP kamera, en kompakt boyutlu akıllı telefonlar için bile ideal olan ,8 mm’lik küçük boyutlu bir köşeye yerleştirilmiş. Bu da, çoğu akıllı telefon gövdesine sığacak kadar küçük olması anlamına geliyor. Görüntü sensörünü analiz edenlere göre, bu kamera, piyasadaki en iyi akıllı telefon kamerası!

Sony, gün ışığında, kameramızın dijital zoomunu kullanırken, IMX586’nın süper yüksek megapiksel sayısı daha fazla ayrıntıya ve daha iyi bir  kaliteye dönüşüyor . Sonuçta %400 oranında kırpmadan sonra bile, 12 MP’lik bir fotoğrafa bakmış oluyoruz. MX586’nın diğer özellikleri arasında, saniyede 30 kareye kadar tam çözünürlüklü seri çekim ve 90 fps’de true-4K (4096 x 2160) video kaydı imkanı sunuyor olması yer alıyor. Bu özelliğiyle  IMX58 kamera sensörü,  şu anda piyasadaki en iyi düşük ışıklı akıllı telefon kamerası olan Google’ın Pixel 2 XL modelinden  bile daha üstün!

Sony dünyanın en iyi akılı telefon kamerasını duyurdu!

Sony’nin görüntü sensörü işi, oldukça kârlı . 2017 yılında 5,9 milyar dolarlık gelir elde etti. Firma ayrıca; üretmiş olduğu bileşenlerini, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli üreticilere tedarik ediyor. Şirket, önümüzdeki üç yıl içinde 2021 yılına kadar en iyi kamera markası olma yolunda 9 milyar dolarlık bir araştırma ve geliştirme harcayacağına da söz verdi. En son çıkarmış oldukları 48 megapiksel sensör, şirketin gelecekteki hedefleri için doğru yönde bir adım. Sony, yeni sensörün tanıtımını duyurmuş olmasına rağmen, teknolojiyi kendi cihazlarında kullanacak olan üreticiler hakkında herhangi bir bilgi yayınlamadı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz