Hastanelerde sağlıklı yiyecek işi robotlara emanet!

0
129 Okunma

Çoğumuz hastaneleri sevmeyiz. Hastanelerde geçen saatler genellikle can sıkıcı ve yorucudur. Hızla girip çıkmak istediğimiz hastanelerden her zaman kısa sürede kurtulmak mümkün değil. Eğer hastanede yatarak tedavi görmesi gereken bir hastamız varsa ona seve seve refakatçi olabiliriz. Tabi hastanelerin hem hastalar hem de refakatçiler için gerekli konforu sağlaması gerekiyor. İyi yemekler çıkması da bunlardan biri. Artık hastanelerde sağlıklı yiyecek hazırlama görevi robotlara geçecek gibi duruyor.

Hastanelerde çok fazla gördüğümüz otomatların yerini yakın zamanda sağlıklı makineler alabilir. 24 saat açık olan makineler hem sağlık personeli için hem de hasta yakınları ve hastalar için sağlıklı salatalar hazırlayabiliyor. Chowbotics tarafından geliştirilen yemek robotu Sally, hastanelerde sağlıklı yiyecek yapması için görevlendirilmiş bir robot.

Dünyada 50 farklı hastanede robot Sally bulunuyor. Sally’yi satın alan hastanelerin zarar etmemesi için günde en az 7 kase salata satması gerekiyor. Bu Sally için oldukça komik bir rakam. Çünkü robot günde 70 kaseden aşağı satış yapmıyor.

Robot Sally insanlara özelleştirilmiş salata yapma olanağı sağlıyor. 

Chowbotics şimdi bu robotlara Hint, Akdeniz ve Latin mutfağını entegre etme üzerinde çalışıyor. Ayrıca Robot Sally görünüşe göre yalnızca hastanelerde hizmet vermeyecek. 

Sağlıklı yemek işini ilerleyen yıllarda robotlara bırakacağız gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz