Hatıralarınızı canlandıracak Atatürk temalı 5 Film

0
500 Okunma
atatürk

10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk‘ü saygı ve özlem ile andığımız gün. Bugün içinde burukluğu yaşayan ve özlemini bir nebze dindirmek isteyenler için Atatürk temalı 5 filmi sizler için listeledik.

Atatürk temalı filmler

Gelibolu

Dünya tarihine büyük etkisi olan ve onlarca şehit verilen; tarihin en büyük ikinci kara çıkarma harekatı Çanakkale Savaşı‘nı konu alan Gelibolu, belgesel niteliğinde bir film. Sadece Türk askerlerinin değil, din, dil, ırk, uyruk gözetmeksizin tüm askerlerin yaşadıkları acıları ve duyguları anlatan bu eser birçok tarihi detayı da gözler önüne seriyor.

120

Ülkenin en büyük kayıplarının verildiği 1914 yılını konu alan film; milyonlarca insanın yaşadığı acı günlerin ardından, Ağustos 1914’te Avrupa’da 1’nci Dünya Harbi’ni anlatıyor. Van’a gelen acil bir telgraf, hızlı bir şekilde cephane yetiştirilmediği takdirde harbin ve Van şehrinin tehlikeye gireceğini bildirmektedir. Eli tüfek tutan herkesin mücadelesi ve yaşananlar tüm gerçekliği ile gözler önüne serilir.

Veda

Selanik’te başlayan arkadaşlıktan yarım asırlık dostluğa ulaşan hikaye de, Atatürk’ün hayatı konu ediliyor. Film aynı zaman da yaşanılan dönemin şartlarına ve kültürel yapısına da ışık tutuyor.

Eve Dönüş: Sarıkamış

Film 1. Dünya Savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan savaşı konu alıyor. İçinizi burkacak, 90.000 askerin şehit düştüğü filmde; aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesinin karmaşası gözler önüne seriliyor.

Sarı Zeybek

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının son 300 gününü konu alan film belgesel niteliğinde. Filmin yapımcılığı ve yönetmenliği Can Dündar’a ait.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz