Dyson’ın Yeni Özel Serisi İlhamını Otomobilden Alıyor

0
372 Okunma

Dyson, tasarım denilince ilk akla gelen moda ve popüler kültürden uzak; kendine özgü ton, doku ve dokunuşlar oluşturarak tasarım da var olanın ötesine bakıyor. Firma bu seneki özel serisini, daha önce geliştirdiği elektrikli otomobil projesinden ilham aldı.

Dyson’ın elektrikli otomobili; 2016 yılında başlayıp 2019 yılının sonunda başarı ile üretilmiş olmasına rağmen, ticari geçerliliği olamadığı gerekçesi ile durduruldu. Şimdi ise yeni bir mühendislik ekibi ile birlikte bu tasarımı Dyson Supersonic saç kurutma makinesi, Dyson Airwrap saç şekillendirici ve Dyson Corrale saç düzleştirici özel serilerine yansıttı.  Dyson; Prusya mavisi ve parlak bakır renklerinde tasarlanan özel seri; sadece teknik özellikleri ile değil, tasarım ve renk anlayışıyla da yeni bir deneyim sunuyor.

Teknoloji ve renk kombinasyonu

Yeni seri de kullanılan Prusya mavisi ve parlak bakırdan oluşan renk kombinasyonu ilk olarak Dyson elektrikli otomotivin iç tasarımında kullanıldı. Bu renk araçlarda tipik olarak siyah rengin hakim olduğu bir dünyaya zamansız ve lüks bir alternatif oluşturmaya çalıştı. Dyson bu renk kombinasyonunu; ilk olarak elektrikli otomobil projesi kapsamında İngiltere’deki Hullavington Kampüsü’nde ilk özel renk, malzeme ve kaplama (CMF) mühendislik ekibi ile edindi. Bu ekip Singapur ve Malezya’daki Dyson mühendislik ve üretim ekipleriyle iş birliği içerisinde geliştirilen ürünlerin renklerini ve malzemelerini kavramsallaştırmak üzerine çalışıyor. CMF ekibi yakın zamanda resmiyet kazanmış olsa da, Dyson 20 yıldan uzun bir süre önce parlak ve cesur renkli elektrikli süpürgeleriyle ortaya çıkan benzersiz bir renk paleti mirasına sahip.

Dyson’ın tasarım felsefesi, Prusya mavisi pigmentinin bulunuşuyla nasıl paralellik gösteriyor?

Dyson’da fikirlerin hikayeleri önemlidir. “Prusya mavisi” pigmenti, 1706’da Berlin’de “Diesbach” olarak bilinen bir boya üreticisinin kırmızı yerine yanlışlıkla koyu mavi bir renk yaratmasıyla ortaya çıktı. Bu pigment Diesbach tarafından keşfedilmeden önce, ressamlar değerli bir taş olan ve lavicerttaşı olarak da bilinen Lapis Lazuli de dahil olmak üzere bu rengi oluşturmak için çeşitli malzeme kombinasyonları kullanırlardı. Üretmesi bir hayli pahalı olan bu eşsiz koyu mavinin keşfi, birçok ressam için de önemli bir sorunu çözmüş oldu. Yeni Prusya mavisi ve parlak bakır renk buluşu, başarısızlıktan başarıya ulaşmayı ve uygulamalı işçilik yoluyla mühendisliğin bir göstergesi olarak hizmet eden renk oluşturma sürecini de kutlayarak bu misyonu yeniden hayata geçiriyor.

Dyson Corrale kablosuz saç düzleştirici

Esnek bakır plakalara sahip düzleştirici, her geçişte saç tellerine eşit miktarda ısı ve gerginlik dağıtımı sağlıyor. Bu düzleştirici, bilinen aksine kontrol yetkinizi artırtarak şekillendirme için fazla ısı gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Bu sayede saçta oluşabilecek hasar en aza indirgenmiş oluyor. Akıllı ısı kontrol teknolojisine sahip Dyson Corrale saç düzleştirici, 165 °C, 185 °C ve 210 °C olmak üzere üç hassas ısı ayarı sunuyor.

Dyson Airwrap saç şekillendirici

Farklı başlık seçenekleri ve “Akıllı Isı Kontrolü” teknolojisiyle şekillendirme sırasında saçı aşırı ısı hasarına karşı koruyup, kuaförlere ürünü istenilen yere taşıma esnekliği sağlıyor. Coanda etkisi adı verilen aerodinamik bir olguyu kullanarak havayı ısıyla birleştiriyor ve saçın doğal parlaklığını ortaya çıkarıyor. Ayrıca bu etki sayesinde saçlar doğru hız ve basınçla ile kendiliğinden başlığa sarılabiliyor.

Dyson Supersonic saç kurutma makinesi

Farklı saç tipleri dikkate alınarak tasarlanan saç kurutma makinesi, hızlı ve odaklanmış bir hava akımı sağlıyor. Ergonomik yapısıyla elde tutarken kullanım kolaylığı  ve denge sağlarken, Akıllı Isı Kontrolü teknolojisiyle aşırı ısı hasarını önleyerek saçın doğal parlaklığını koruyor. Patentli Air Multiplier teknoloji ısıdan bağımsız hızlı kurutma ve şekillendirme sağlıyor.

Dyson ürünleri hakkında detaylı bilgi için www.dyson.com.tr adresine bakabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz