Hava durumu uyarıları karmaşık gerçeklik teknolojisi ile daha etkili!

0
359 Okunma
Karmaşık gerçeklik hava durumu uyarılarının tehlikelerini gözler önüne seriyor!

Karmaşık gerçeklik, fırtına dalgalanma etkilerini simüle ederek insanları fırtına gözünde ikna etmek için kullanılıyor. Karmaşık gerçeklik, gerçek zamanlı olarak çok çeşitli varsayımsal senaryoları deneyimlememize olanak tanıyan, güçlü simülasyonlara yol açan oldukça yeni bir gelişme.

Artırılmış gerçekliğin, eşit derecede etkili eşdeğerinden farklı olarak, gerçek dünyada var olmalarını sağlamak için sanal nesneleri kullanıyor. Her ne olursa olsun teknoloji uygulandığında, sonuçlar her zaman şaşırtıcı.

Son zamanlarda bir hava kanalı, Floransa kasırgasının, fırtına dalgasının ciddiyetine dair noktayı yönlendirmek için karmaşık gerçekliği kullanıyor.Üstelik oldukça başarılı!

Bu teknoloji, bazı sakinlerin yaşadığı şüpheciliği ya da inançsızlığı susturmayı ve onları tahliye etmek için daha hızlı hareket etmelerini sağlayacağını umuyor. Kasırgaya karşı savunmasız bölgelerde yaşayan bazı insanlar, yaklaşan bir fırtınanın etkisini tam olarak anlama eğiliminde değildir. Ya da şiddetini küçümseme yaklaşımını tercih ederler. Bu uygulama ile hava uyarılarına karşı insanların daha bilinçli davranması bekleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz