Hava yastıklı kılıf ile telefonlarımızı düşürme korkusuna son!

0
1.455 Okunma
Hava yastıklı kılıf: ''Akıllı telefonumuzu korumanın en havalı yolu ''
Hava yastıklı kılıf : ''Akıllı telefonumuzu korumanın en havalı yolu ''

Hava yastıklı kılıf, telefonlarımızın  düştüğü zaman kırılmalarını engelleyen bir icat. Almanya’daki Aalen Üniversitesi’nde, bir  mühendislik öğrencisi tarafından  tez projesi  adı altında icat edildi. Buluş, Alman Mekatronik Topluluğu’nda birincilik kazandı.

Hava yastıklı kılıf: ”Akıllı telefonumuzu korumanın en havalı yolu ”

Hava yastıklı kılıf,  bir örümceğin zemine ulaşırken üzerindeki yükleri koruması gibi işlev görüyor. Kılıfın mucidi Philip Frenzel, telefon kurtarıcı hava yastıklı kılıf fikrinin,  pahalı bir telefon olan iPhone’unu kaybetme gibi acı verici bir deneyiminden sonra aklına geldiğini söyledi.

Hava yastıklı kılıf: ''Akıllı telefonumuzu korumanın en havalı yolu ''

Hava yastıklı kılıfın mucidi Frenzel, kılıfa  telefonun serbest düşüşte olduğunu algılamak için sensörler yerleştirdi. Ayrıca; telefonun darbeye maruz kalmasını engelleyen  plastik ayaklara takılı sekiz yay tasarlayarak kılıfıyla birleştirdi. Kılıfın ayakları, 4,9 mm kalınlığında. Ancak, sağlam bacakları tamamen uzatıldığında güvenli bir üç santimetrelik tampon imkanı sunuyor. Düşme anını, sensörlerin algılaması ile harekete geçen kılıf; telefonumuzun hassas yüzeyinin her iki tarafını koruyarak dört bacağını öne ve geriye doğru uzatarak çalışıyor.

Telefon yerden güvenli bir şekilde kurtarıldıktan sonra, kılıfın kurtarma ayaklarının hepsini aynı anda katlayarak eski haline dönüştürebiliyoruz. Ayrıca  hava yastıklı kılıf,  kablosuz olarak veya USB kablosuyla şarj edebilecek ekstra bir batarya ile birlikte geliyor.

Kılıf, hala prototip aşamasında. Ancak kılıfın mucidi, Peter Mayer ile ortak oldu. Kılıf tanıtımı için ise  birlikte  bir  web sitesi bile  açtı. İkili, üretim fonlarını yükseltmek için önümüzdeki ay, bir Kickstarter kampanyası başlatmayı planlıyor. Kılıfların fiyatları ise henüz belirlenmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz