Herkesin bilmesi gereken 7 Netflix ayarı

0
550 Okunma
NEtflix

Netflix, çıktığı günden bu yana birçok kişisinin televizyon kültürünü değiştirdi. Özellikle pandemi ile daha da yaygın hale gelen platform, Türkiye özel içerikleriyle de ülkemizde seviliyor. Genel olarak kolay kullanım imkanı sunan Netflix’i, bazı özel ayarlar sayesinde daha etkin kullanmak mümkün. Uygulamayı kullanan herkesin bilmesi gereken 7 Netflix ayarını sizler için listeledik.

Daha iyi bir Netflix için 7 önemli ayar 

Çevrimdışı izleme

Günümüzde internetin bulunmadığı ortam hemen hemen kalmadı. Fakat kısıtlı mobil veri ile film izlemek ay içerisinde fatura aşımlarına sebep olabilir. Netflix bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak bir ayara sahip. Ayarlar menüsünden otomatik indirmeyi seçerek dizilerinizi önceden indirebilir ya da istediğiniz filmleri tel tek seçerek indirme gerçekleştirebilirsiniz. İndirme sırasında telefonunuzda yer kaplamasını istemiyorsanız video kalitesini standart olarak değiştirebilirsiniz.

İzleme geçmişinden kurtulun

Netflix yeni içeriklerin yanı sıra yarım kalan film ve dizilerinizi üst kısımda kayıtlı tutar. Kullanım kolaylığı sağlayan bu özellik kimi zaman sıkıntılı bir duruma dönüşebilir. Artık izlemediğiniz içerikleri, izleme listenizden kaldırabilirsiniz. Bu ayara Profiller > Hesap > Profiliniz > Etkinliği Görüntüleme bölümünden ulaşabilirsiniz.

Mobil verinin aşırı kullanımını engelleyin

WİFİ bağlantısı dışında da içerik izlemeyi seviyorsunuz mobil veri konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Eğer dışarda da yeni içerikler izlemek istiyorsanız Netflix’in veri tasarruf modunu aktif edebilirsiniz. Bu mod daha az internet kullanarak içerik izlemenize imkan tanır. Özelliğe Profil > Uygulama Ayarları > Mobil Veri Kullanımı adımları ile ulaşabilirsiniz.

Hangi kalitede içerik izlediğinizden emin olun

Netflix, ekran sayısına ve görüntü kalitesine göre farklı abonelik seçeneklerine sahiptir. Eğer 4K planı için ücret ödüyorsanız tam hizmet aldığınızdan emin olmak için ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz. Bu seçeneğe Netflix Oynatma Ayarları sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Cadılar Bayramında izleyebileceğiniz en iyi 5 Netflix filmi

Altyazıları özelleştirin

Ekrana olan uzaklığınız ve kişisel tercihleriniz sebebi ile altyazı şeklinizi değiştirmeniz mümkün. Daha büyük, çerçeveli ve renkli altyazıları aktif ederek izleme kalitenizi arttırabilirsiniz. Bu ayara Hesap > Profiller > Altyazı Görünümü adımları ile ulaşabilirsiniz.

Profilinizi diğer kullanıcıların erişimine kapatın

Eğer hesabınızı birden fazla kişi ile paylaşıyorsanız kendi gizliliğinizi sağlayabilirsiniz. Bu durum aynı zaman da çocuklu aileler için de güzel bir seçenektir. Profile şifre koyarak diğer kullanıcıların izleme geçmişinize ve içeriklerinize ulaşmasına engel olabilirsiniz. Ayara Profiler > Hesap > Profil Kilidi seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

Çocuklarınızın Netflix’te güvende olduğundan emin olun

Televizyonlarda artık bir tuş ile açabileceğiniz platformda çocuk güvenliği önemli bir konu. Her yaş grubuna göre içerik bulunduran Netflix içerik platformu, çocuk profili ile evdeki çocukların içerik güvenliğiniz sağlayabilirsiniz. Burada dilerseniz Görüntüleme Kısıtlamaları ayarı ile yetişkin içeriklerinin çocukların karşına çıkmasını engelleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz