Honor, Çin’deki akıllı telefonlarına deprem uyarı özelliği getiriyor

0
81 Okunma

Honor, deprem uyarısı işlevinin artık Çin’deki akıllı telefonlarında kullanılabileceğini duyurdu. Bu özellik etkinleştirildiğinde, depremin tahmini şiddeti 2.0 büyüklüğünden düşükse kullanıcılara bir bildirim gönderir. Tahmini yoğunluk 2,0 dereceden yüksekse, kullanıcılar depremin büyüklüğüne bağlı olarak farklı renkte tam ekran bir açılır pencere alacaklardır. 

Çinli tüketiciler, akıllı telefon üreticilerinin ürünlerine daha fazla deprem uyarı işlevi eklemelerini istiyor

Örneğin, kırmızı renk, büyüklüğü 5 veya daha büyük olan güçlü bir depremi gösterir. Turuncu, 3 ila 5 büyüklüğündeki orta şiddetteki bir depremi gösterir. Sarı, 2 ila 3 büyüklüğündeki zayıf bir depremi gösterir. Açılır pencerenin rengi, kullanıcıların depremin şiddetini hızlı bir şekilde değerlendirmesine ve uygun önlemleri almasına yardımcı olabilir. aksiyon.

honor-cin-deki-akilli-telefonlarina-deprem-uyari-ozelligi-getiriyor-1

Aynı şekilde, bir depremin kayma dalgası geldiğinde, telefondaki açılır pencerede acil durum sığınakları, acil durum irtibat kişileri ve kişisel acil durum bilgilerinize giden bir kısayol görüntülenir.

Honor akıllı telefonlarda deprem uyarısı işlevini etkinleştirmek için kullanıcılar, Ayarlar > Güvenlik > Acil Durum Uyarı Bildirimi’ne giderek Deprem Uyarısı seçeneğini açabilir. Ardından cihazınız, işlevi test etmek için bir alarm sesi çalacaktır. Kullanıcılar, alarm sesini dinledikten sonra Kabul Et seçeneğine tıklayabilir.

Honor, bu hizmetin internet bağlantısı ve konum servislerinin açık olması gerektiğini söylüyor. Bu, telefonun deprem uyarı mesajları göndermek için cihaz ve konum bilgilerini alabilmesi içindir. Honor’un deprem uyarısı özelliği, şu anda Hong Kong, Makao ve Tayvan hariç tüm Çin’deki akıllı telefonlarında kullanılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz