Huawei her şeye rağmen 2019’da rekor gelir elde etti

0
125 Okunma
huawei-her-seye-ragmen-2019da-rekor-gelir-elde-etti

Çin’li teknoloji devi Huawei, Amerika tarafından yapılan tüm yaptırımlara rağmen 2019’da rekor gelir elde ettiğini duyurdu. Ancak 2020 yılı için işlerin zorlaşacağı da söyleniyor.

Huawei başkanı Eric Xu yeni yıl mesajında, çalışanlarına şirketin gelirinin bu yıl  850 milyar Çin yuanını (122 milyar dolar) aştığını bildirdi. Çin grubu için yeni bir rekor ve bir önceki yıla göre % 18 artış olduğunu da ekledi. Xu, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei’nin bu yıl 240 milyon telefon sattığını söyledi.

huawei-her-seye-ragmen-2019da-rekor-gelir-elde-etti-1

Ayrıca “Bu rakamlar ilk tahminlerimizden daha düşük, ancak işler sağlam ve sıkıntı karşısında güçlü duruyoruz” diye yazdı. Huawei’nin ABD hükümeti tarafından yapılan “stratejik ve uzun vadeli” bir yaptırımla karşı karşıya olduğunu kabul etti ve yaptırım uzun süre devam ederse, 32 yaşındaki firmanın “hayatta kalması ve gelişmesi” için daha da “zor” bir ortam yaratacağını, hayatta kalmanın şirketin 2020’de birinci öncelik olacağını söyledi.

huawei-her-seye-ragmen-2019da-rekor-gelir-elde-etti-2

Huawei ABD’in kara listesinde

ABD, bu yıl Ticaret Departmanı’nın kara listesine Huawei’yi ekledi. Amerikan şirketlerine satış yapma ve ticari ilişkileri sürdürme becerisine yeni kısıtlamalar getirdi. ABD hükümeti ayrıca müttefiklerini, Çinli şirketin ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturduğunu iddia ederek telekomünikasyon ağı altyapısının yeni neslini inşa etmek için Huawei ürünlerini kullanmamalarını istedi.

huawei-her-seye-ragmen-2019da-rekor-gelir-elde-etti-3

Haftanın sosyal medya reyting sıralaması; MasterChef zirvede

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz