Huawei’den yeni e-posta hizmeti: Petal Mail

0
421 Okunma

Huawei’nin, ABD ambargosu nedeniyle Google hizmetlerine erişimi engellenmiş durumda. Hizmetlerden yararlanamayan Huawei, kendi servislerini üretmeye çalışıyor. İşte o servislerden biri olan, Gmail’e alternatif e-posta hizmeti ‘Petal Mail‘ duyuruldu .

Gelen bilgilere göre Huawei, Gmail alternatifini Çin’de test etmeye başladı. Çinli kullanıcıların bir kısmı şu an bu e-posta hizmetini kullanabiliyor. E-posta adresini almak isteyenler ‘@petalmail.com’ önüne ekleyecekleri isimleriyle kayıt olabilmekte. Ayrıca hizmetin ilerde Türkiye’de de satılacağı düşünülüyor.

Huawei Petal Mail hizmetini duyurdu

Paylaşılan görüntülerde Huawei‘in Petal Mail servisi, yan menüsünde yer alan seçeneklerle oldukça minimal bir arayüze sahip olacak gibi duruyor. Arayüz iki sütuna bölünmüş ve ilk sütunda kullanıcının gelen kutusundaki tüm e-postalar görünecek. İkincisi ise seçilen e-postayı genişletilmiş bir biçimde gösterecek. Servis, kullanıcılara sol tarafta gelen kutusu, taslaklar, yıldızlı ve gönderilenler olmak üzere dört adet klasör sunmakta. Ayrıca isterseniz, kendi kullanım amacınıza göre de farklı adlarda klasörler oluşturabilirsiniz.

Şu an itibariyle, Huawei’nin yeni e-posta hizmeti hakkında daha fazla bilgiye sahip değiliz. Fakat Huawei daha önce de birkaç ticari marka başvurusunda bulunduğunu bildirmişti. Bunlardan biri firmanın Google’a alternatif olarak geliştirdiği Petal Search arama motoru. Şu anda 170’ten fazla ülkede ve 50’den fazla dilde faaliyet gösteriyor. Bir diğeri ise Google Haritalar’a aletnatif olarak geliştirilen Petal Maps.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz