Hyundai dijital anahtar seneye gerçek oluyor!

0
109 Okunma

Otomobillerle akıllı telefonlar arasındaki ilişki her geçen gün kuvvetleniyor. Hyundai otomobillerin anahtarı olma görevini akıllı telefona verme üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Tesla Model 3’te otomobilin kilidinin akıllı telefon üzerinden açıldığını görmüştük. Ancak otomotiv dünyasında Tesla’dan daha uzun yıllardır faaliyet gösteren markalar da bu modaya ayak uyduruyor. 

Dijital anahtar sistemi için özellikler geliştiren Hyundai, bu sayede otomobilin kilidi açıldığı anda koltuğu, aynaları ve ses kontrollerini sürücünün ayarlarına otomatik olarak getirecek. 

Hyundai dijital anahtar sistemi ilk olarak 2020 Hyundai Sonata modelinde kendini gösterecek.

Dijital anahtar ilerleyen yıllarda Hyundai modellerinin hemen hemen hepsine sirayet edecek. Bu hem sürücülerin hem de araç paylaşımı sisteminin işini kolaylaştıracak. 

Hyundai dijital anahtar teknolojisi güvenlik ile ilgili bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Dijital şekilde kilidi açabilmenin hırsızlar için çok daha cazip olabileceği düşünülüyor. Bir hırsızın, otomobil sistemine sızıp kilidi etkisiz hale getirilebileceği söyleniyor. Hyundai ilerleyen günlerde bu güvenlik tereddütleri ile ilgili somut adımlar atacaktır. 

Hyundai dijital anahtarın çalışması için otomobile 4 santimetre yakın olması gerekiyor. Bu da aslında bir güvenlik önlemi. Bu arada dijital anahtar özelliğinin kullanılabilmesi için akıllı telefonun NFC desteğine sahip olması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz