İBB Açıkladı! Olası deprem bölgeleri, imar planı her şey bu sitede!

0
280 Okunma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bir deprem hazırlık kitapçığı hazırladı. Bu dijital kitapçık içerisinde; olası deprem kayıp tahminleri, tsunami eylem planı, deprem uyarı ve erken müdahale sistemi vb. birçok içerik yer alıyor.

Merkez üstü Kahramanmaraş ilinde 7 Şubat tarihinde meydana gelen deprem, tüm ülkeyi sarstı. Ardı arkası kesilmeyen bu doğal afet neredeyse 12 ilde büyük hasar bıraktı. Uzmanlar yaşanan depremi daha önceden ön gördüklerini ve önlem alınması gerektiğini defalarca kez dile getirse de herhangi bir çalışma gerçekleşmedi. Bu yüzden deprem hem maddi hem manevi büyük yaralar bıraktı.

Bilim insanları çalışmalarını sürdürürken bir açıklama daha yaptı. Yapılan açıklamada İstanbul için de deprem olasılığının olduğunu ve yakın zamanda gerçekleşmesi beklendiği söylendi. Yer bilimci Celal Şengör’ün katıldığı bir TV programında söyledikleri ise herkesi tedirgin etti. “Kandilli merkezinden bir arkadaşım aradı, bu ömrümüz boyunca görebileceğimiz en büyük deprem dedi. Ben de daha dur İstanbul depremi var dedim” dedi.

Bunun için İBB’nin harekete geçti ve bir web sitesi geliştirdi. Uzmanlarla birlikte gerçekleşen bu çalışmada İstanbul’un 39 ilçesinde bilimsel inceleme gerçekleşti. Kitapçıkta belediye ; olası ölüm sayılarını, binaların yaşlarını , hasar durumlarını; hafif, orta, ağır olmak üzere mahalle mahalle belirtti. Belediye bu çalışmayı 1999 Gölcük (M=7.4) ve Düzce (M=7.2) yıkıcı depremlerden edinilen deneyimler ışığında hazırladı.

Site linki: https://depremzemin.ibb.istanbul/guncelcalismalarimiz/#olasi-deprem-kayip-tahmnler-le-ktapiklari

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz