İç mekan hava kalitesi hakkına ne biliyoruz?

0
197 Okunma

Türkiye’nin iç mekan hava kalitesi farkındalığı ile ilgili bir araştırma yapan Dyson ve National Geographic Türkiye güçlerini birleştirdi. İş birliği kapsamında Yöntem Araştırma tarafından Türkiye’nin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen iç mekân hava kirliliği farkındalık araştırmasının sonuçları açıklandı.

Türkiye iç mekan hava kalitesi ile ilgili neler biliyor?

Dyson, Türkiye’nin iç mekan hava kalitesi farkındalığı hakkında bilgi edinmek için National Geographic ile birlikte ortak bir çalışmaya imza attı. Söz konusu çalışmanın sonucunda önemli bulgular ortaya çıktı.

Araştırmanın sonucunda yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayanların yaklaşık yüzde 70’i yemek pişirme sırasında çıkan duman, temizlik ürünleri ve evcil hayvan tüylerinin iç mekân hava kalitesini bozduğundan habersiz.

Katılımcıların yüzde 90’ından fazlasının temiz hava solumanın ‘çok önemli’ olduğunu düşünmesi de araştırmanın dikkat çeken bir diğer sonucu.

İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde yaşayan her 5 kişiden 3’ü yaşadıkları ortamdaki hava kirliliği kaynaklarının farkında değiller ve katılımcıların yüzde 90’ı yeni mobilyaların iç mekân hava kirliliği kaynağı olabileceğini bilmiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 79’u ise saç spreylerinin iç mekân hava kirliliğine neden olabileceği hakkında bilgi sahibi değil.

Ortalama bir evin havası, dışarıdaki havaya göre 5 kat daha kirli olmasına rağmen, Türkiye’nin üç büyük şehrinde yaşayanların yüzde 55’i iç mekanın dışarıdan daha temiz olduğunu düşünüyor.

İç ortam nesli olarak zamanımızın yüzde 90’ını kapalı kapılar ardında çalışarak, okuyarak, yemek yiyerek, egzersiz yaparak ve uyuyarak geçiriyoruz. Bu nedenle iç ortamda soluduğumuz havadaki toza, alerjenlere ve maruz kaldığımız sıcaklığa kadar her şey sağlığımızda hayati bir rol oynuyor.

Araştırma ile birlikte tanıtılan Dyson Pure Cool Me kişiye özel hava temizleyici fanı, sahip olduğu Dyson Core Flow teknolojisi ile temiz hava akımı anlayışını baştan aşağı değiştiriyor. Bu teknoloji, sayesinde yıl boyunca serinlik ve temiz hava sağlanabiliyor.

Dyson Pure Cool Me kişiye özel hava temizleyici fan üstünde bulunan dışbükey kubbe hava akımının açısını kolaylıkla kontrol edebilmeyi sağlıyor. Ayrıca ürün 70 derecelik salınımıyla daha fazla kişiselleştirilebilir bir deneyim sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz