IKEA, ev dizaynında kuralları baştan yazıyor

0
593 Okunma
IKEA

Ev dekorasyonu deyince birçoğumuzun aklına IKEA geliyor. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da büyük bir yer kaplayan marka, en büyük mobilya şirketlerinden biri. Son yıllarda teknoloji tarafına ağırlık veren firma yatırımlarını hızlandırdı. Artık bir eşyayı almadan evinizde görüntüleyebilir hatta o eşya için sanal olarak alan açabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar.

Google Haberler küllerinden doğdu! Tasarım yenilendi

IKEA AR tabanlı uygulamasını geliştirmeye devam ediyor

IKEA

Sosyal medya ve fotoğraf uygulamalarında sıkça kullandığımız AR tabanlı yazılımlar; yani arttırılmış gerçeklik yazılımları artık hayatın her alanında yere sahip. IKEA bu teknolojiden faydalanarak evini dekore etmek isteyenlerin yardımına koşacak bir yatırım yaptı. Geçtiğimiz yıllardan beri teknoloji yatırımları konusunda ivme kazanan firma; bu kez eşyalı evlerin yeniden dizayn edilmesi üzerinde çalışıyor. Boş boş bir evi ya da odayı seçtiğiniz eşyalara göre kafanızda görselleştirmek mümkün. Fakat eşyalar ile dolu bir oda için bu o kadar da kolay değil. IKEA bunun için zaten bir uygulamaya sahipti. Örneğin boş bir duvara kitaplık yerleştirmeniz sanal uygulama için mümkündü. Bu sayede kitaplığın duvardaki duruşunu gözlemlemek mümkün. Şirket şimdi bu özelliği daha da geliştirerek dolu alanlar üzerinde çalışma yapmaya başladı. Yani artık uygulamaya girerek odadaki kanepenizi silip onun yerine bir yemek masası koyabileceksiniz.

IKEA

iOS cihazlar aracılığı ile çalışan bu özellik, LİDAR sayesinde eşyalarını tarayarak uygulamaya aktarıyor. Daha sonra bu nesnelerden istediğinizi kaldırarak yerine başka bir nesnenin nasıl duracağını görebiliyorsunuz. Küçük ve taşınabilir eşyalar için gereksiz gibi duran bu özellik; büyük ve ağır yapıdaki nesneler için paha biçilmez değere sahip.

Şimdilik sadece ABD merkezli kullanıma sunulan uygulama; web sürümünde de hizmet veriyor. Geliştirilen özellik önümüzdeki yıl diğer ülkelerin de deneyimine sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz