Ikea “Sofa Sans” isimli ücretsiz fontu tasarladı

0
392 Okunma

Ikea, çevrimiçi “ Kendi kanepeni tasarla ” planlayıcısından doğan tüm olanaklardan esinlenerek, Soffa Sans adlı ücretsiz bir font yayınladı Bu araç, müşterilerin, Vimle kesitlerinden Vallentuna modüler koltuk serisine kadar, Ikea’nın kanepelerinin düzenini ve konfigürasyonlarını tasarlamalarını sağlıyor. Planlamacının temelde herhangi bir konfigürasyona maliyet sınırlaması olmadan izin verdiği keşfedildikten sonra kullanıcılardan Sims benzeri bir yaratıcılığa ilham verdiği söyleniyor.

IKEA hoparlörler için geri sayım başladı!

Planlayıcının tüm potansiyelini kabul eden Ikea, Soffa Sans yazı tipini oluşturmak için dijital ajans Proximity London ile çalıştı. Kendisine “dünyanın en rahat yazı tipi” adını veren Soffa Sans, hem izometrik hem de kuşbakışı görünümlerinde Vallentuna koltuğundan bir yazı yaratıyor.

Ücretsiz font buradan indirilebilir ve beyaz, mavi ve gri renklerde mevcuttur. The Drum , Soffa Sans’ın 1.434 ürüne sahip olduğunu ve yazı tipi gerçek hayatta yeniden yaratıldığında 106.320 £ (yaklaşık 134.500 $) mal olacağını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz