İlk büyük NFT davası: Jay-Z’nin albümünü satmaya çalıştılar

0
165 Okunma
jay z

NFT ile satışların popüler olduğu bu dönemde ilk büyük NFT davasının ismi Jay-Z oldu. İlk albümü kendinden habersiz satılmaya kalkan Jay-Z olayı mahkemeye taşıdı.

Jay-Z’nin albümünü NFT olarak satılmaya çalıştılar

jay-z

Roc-A-Fella Records kurucu ortaklarından Jay-Z, kurucu ortak Damon Dash’a 1996 yapımı ilk albüm olan Reasonable Doubt’ın NFT olarak satması iddiasıyla dava açtı. Davada Damon Dash’ın SuperFarm platformu aracılığı ile albümü satmaya çalıştığı iddia ediliyor. Satışı “şimdiye kadarki en önemli NFT müzayedelerinden biri” olarak nitelendiren bir SuperFarm’dan alıntı yapıyor. NFT satışı için “Albümün gelecekteki tüm gelirlerinin haklarını Damon Dash’ten müzayede kazananına devredecek. Şeklinde bir açıklama da yer alıyor. Açıklama; “”Jay-Z’nin Reasonable Doubt’ının telif hakkını NFT olarak satması, hem kripto hem de daha geniş müzik endüstrisi için çığır açan bir dönüm noktasıdır.” şeklinde devam ediyor.

Söz konusu şirkette küçük bir hisseye sahip Dashîn böyle bir satış için hakkı olmadığı vurgulanıyor. SuperFarm RAF’ın talebi üzerine satışı iptal etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz