İlk Türk astronotun uçuş tarihi ertelendi!

0
103 Okunma

Türkiye, uzay sahasında da adından söz ettirebilmek için oldukça sıkı çalışıyor. 2023 yılının başlarında uzaya çıkacak ilk Türk astronotun Alper Gezeravcı olduğu açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise uzaya gidilecek olan tarih 9 ocak olarak belirlenmişti. Ancak gelen yeni açıklamaya göre tarih ertelendi. İşte yeni tarih…

İlk Türk astronot olan Alper Gezeravcı’nın uçuşu bir hafta sonraya kaldı!

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı Axiom Mission 3 (AX3) uzay misyonu ertelendi. Bakan Mehmet Fatih Kacır konu ile ilgili olarak olumsuz hava koşulları ve Space X planlamalarındaki oluşan değişiklikler sebebiyle misyonun 17 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi. Hazırlıkların da yeni tarihe kadar devam edileceği de belirtildi.

Türk astronot

Alper Gezeravcı’nın 17 Ocak 2024 tarihinde Axiom şirketi bünyesinde Ax3 misyonu ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gideceği planlanıyor. Elon Musk’un şirketi SpaceX ‘in Falcon 9 roketi ile fırlatılması planan ekipte Alper Gezeravcı ve beraberinde 3 kişinin olması planlanıyor. Gezeravcı’nın burada 14 gün kalması ile Türkiye’nin uzay görevi tamamlanmış olacak.

Alper Gezeravcı kimdir?

Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979’da Mersin’de doğdu. Sonra Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde harekât araştırması alanında yüksek lisans yaptı. Ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığında F-16 pilotu ve standardize filo akademik kol komutanı olarak görev yaptı. Şimdi ise ilk Türk astronot unvanının sahibi oldu.

NASA, 2024’TE AY’A GİDECEK ASTRONOTLARI AÇIKLADI! İŞTE AY’A GİDECEK OLAN İSİMLER!

İlk astronotun uzaya çıkması ve böyle bir görev içerisinde yer almasının Türkiye için önemi oldukça fazla. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki “Yorumlar” kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz