NASA, 2024’te Ay’a gidecek astronotları açıkladı! İşte Ay’a gidecek olan isimler!

0
100 Okunma

NASA ve CSA, 2024 yılında Ay’a gidecek dört astronotu açıkladı. İşte Ay’a gidecek olan isimler..

2024 yılında Artemis II görevi ile Ay’a gidecekler

Son zamanlarda uzay çalışmalarına ağırlık veren NASA ve Kanada Uzay Ajansı, yeni bir duyuru yaptı. Açıklanan duyuruda NASA’nın Artemis II görevinde Ay’a gidecek olan astronotların da isimleri paylaşıldı. 

Ay'a gidecek isimler

NASA, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir etkinlik sırasında Kanada Uzay Ajansı (CSA) ile birlikte Artemis II görevi ile 2024 yılında Ay’a gidecek isimleri açıkladı.

Artemis II görevinde dört astronot yer alacak. Dört astronotun isimleri ise şu şekilde; Komutan Reid Wiseman, Pilot Victor Glover, Görev Uzmanı 1 Christina Hammock Koch ve Görev Uzmanı 2 Jeremy Hansen.

Aralık ayında tamamlanması beklenen uçuş, Artemis I misyonu üzerine kuruluyor. Bu program sayesinde uzun vadeli insanlı keşif misyonlarının önü açılmış olacak. Ajansın Ay’dan sonraki hedefi ise Mars oluyor. Uçuşla ilgili olarak NASA Johnson Direktörü Vanessa Wyche de açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“50 yılı aşkın bir süredir ilk kez bu kişiler Ay’ın çevresine uçan ilk insanlar olacak. Mürettebat arasında ilk kadın, ilk siyahi ve Ay görevine çıkan ilk Kanadalı var. Dört astronot da herkesin yararına keşif yaparken insanlığın en iyisini temsil edecek.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz