Instagram Avatarı nasıl oluşturulur ve nasıl kullanılır?

0
3.121 Okunma

Snapchat‘in popüler Bitmoji avatarlarını ele geçirmek amacıyla Facebook , Haziran 2020’de platformunda 3D avatarları tanıttı. Facebook’un ana şirketi Meta, o zamandan beri bu mevcut özelliği geliştirdi ve daha fazla kullanıcı için Instagram’da avatarları kullanıma sunmaya başladı. Bu özellik ile kendinize ait kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturabilir ve platformda paylaşabilirsiniz. Bu yazımızda, Instagram Hikayeleri ve DM’lerde nasıl avatar oluşturabileceğinizi ve kullanabileceğinizi detaylı olarak anlattık.

Instagram Avatarı nedir?

Instagram’ın bu özelliği, platformda kendinizi temsil etmek için Bitmoji benzeri çıkartmalar oluşturmanıza ve paylaşmanıza olanak tanır. Avatarınızı kişiselleştirme ve size benzemesini sağlama seçeneğiniz var. Avatarınızı oluşturduktan sonra, bunları arkadaşlarınızla Hikayelerinizde ve DM’lerinizde kullanmayı seçebilirsiniz.

Kendi Instagram Avatarınızı nasıl yapabilirsiniz?

Adım 1: Alt gezinme çubuğundan Instagram profilinizi açın ve sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun. Instagram’ın ayarlar sayfasına erişmek için açılır menüden “Ayarlar” ı seçin.

Adım 2: Şimdi, Instagram avatarınızı ayarlamak için “Hesap”a dokunun ve “Avatar”ı seçin. 

Adım 3:  Artık avatarınızı özelleştirmek için Bitmoji’ye benzer bir düzenleyici arayüzüne sahip olacaksınız. Burada cilt tonunu, saçı, yüzü, gözü, kaşı, gözlüğü, burnu, ağzı, sakalı, vücudu, kıyafeti, şapkaları, kulak piercinglerini değiştirebilir ve hatta avatarınıza işitme cihazları ekleyebilirsiniz. Instagram ayrıca başlangıç ​​için size çeşitli şablonlar sunar ve ardından karakteri daha kolay özelleştirebilirsiniz.

instagram-avatari-nasil-olusturulur-ve-nasil-kullanilir-1

Adım 4: Avatarı özelleştirdikten sonra, avatarınızda yapılan değişiklikleri korumak için sağ üstteki “Bitti”ye basın ve “Değişiklikleri Kaydet”i seçin.

Hikayelerde paylaşın

Adım 1: Instagram avatarınızı hikayelerde paylaşmak için hikaye oluşturma kullanıcı arayüzünü açın ve sağ üst köşedeki çıkartma simgesine dokunun. Avatarınıza erişmek için çıkartma listesinden “Avatar”ı seçin.

Adım 2: Artık avatarınıza göre oluşturulan çıkartmaları göreceksiniz. Çıkartmayı resminize yerleştirin ve resmi Instagram Hikayenize eklemek için “Hikayeniz” düğmesine dokunun.

instagram-avatari-nasil-olusturulur-ve-nasil-kullanilir-2
3D karakterler herkesin ihtiyacı olmasa da, Instagram’ın kullanıcıların platformda kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak için emojiler, GIF’ler, çıkartmalar ve daha fazlasının yanı sıra daha fazla yol sunduğunu görmek güzel. Peki, Snapchat’in Bitmoji’si ve Apple’ın Memoji’si gibi yerleşik alternatifler yerine Instagram avatarlarını seviyor musunuz? Aşağıdaki yorumlarda düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz