Instagram bağlantı çıkartması güncellendi

0
201 Okunma

Alışverişin yeni merkezine dönüşen sosyal medya platformu Instagram, bağlantı çıkartması özelliğinde kullanıcıların hoşuna gitmeyen detayı düzeltti. Bağlantı çıkartması güncellendi. İşte detaylar;

Etiket metnini özelleştir

Eskiden Hikayeler içinde bir link verildiyse buna ulaşmak için ekranı yukarı kaydırıyorduk. Bu özellik yerini bağlantı çıkartmasına bıraktı. Bağlantı çıkartması ile Instagram hikayenize link eklediğinizde varsayılan olarak etiket metni sitenin alan adıyla aynı oluyordu. Bu durum kullanıcılar tarafından olumsuz tepkiler alınca platform değişikliğe gitti.

instagram-baglanti-cikartmasi-guncellendi-1

Gelen yeni güncelleme ile bağlantı çıkartmaları özelleştirilebilecek. Artık hangi linki eklerseniz ekleyin, çıkartma üzerinde alan adı yerine istediğiniz metni gösterebileceksiniz. Tek yapmanız gereken bağlantı çıkartmasına eklemek istediğiniz linki yazmanız. Ardından hemen alt kısımdaki “Etiket metnini özelleştir” seçeneğine basıp  görünmesini istediğiniz metni eklemeniz.

Platform etiket metnini özelleştirmenin yanı sıra çıkartmanın rengini değiştirme imkânı da tanıdı. Çıkartmayı hikayeye ekledikten sonra üzerine dokunarak renkler arasında geçiş yapabilirsiniz. Biliyorsunuz ki eskiden link verme dönemi tüm kullanıcılar için aktif değildi. Bu özelliği kullanabilmeniz için belli bir takipçi sayısına ihtiyaç duyuluyordu. Instagram’ın, hikayeye link ekleme özelliğinde yaptığı en büyük değişiklik 10 bin takipçi veya mavi tik şartının kaldırılması oldu. Şu an isteyen herkes hikayesine bağlantı ekleyebilmekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz