Instagram’da engel nasıl kaldırılır?

0
305 Okunma

Sosyal medya platformlarından Instagram’da bir kullanıcıdan mesaj almak istemiyor, gönderilerinizi ondan gizlemek istiyorsanız o kullanıcıyı engellemek durumunuza çözüm sağlayabilir. Engellenen kişi sizin bilgilerinize, paylaşımlarınıza artık ulaşamaz. Instagram engel kaldırma işlemi yaparak da engellediğiniz kişinin size tekrar ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Peki Instagram’da engel kaldırma işlemi nasıl yapılır? Sizler için detaylı bir şekilde anlattık.

Instagram’da engel kaldırma

Instagram’da birini engellediğinizde, o kişinin gönderilerini artık görmezsiniz ve o kişi profilinizle etkileşime geçemez. Bu kararı geri almak isterseniz, istediğiniz zaman Instagram’da birinin engellemesini kaldırabilirsiniz. Birinin engelini kaldırmanın en kolay yolu, o kişinin Instagram profilini ziyaret etmektir.

Birini engellemiş olsanız bile , profilini arayabilir ve istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Bu nedenle, önce engellemesini kaldırmak istediğiniz profili açın. Ardından “Takip Et” veya “Takip Ediliyor” düğmesi yerine bir “Engellemeyi Kaldır” düğmesi göreceksiniz; dokunun. Karşınıza çıkacak onay kutusunda tekrar “Engellemeyi Kaldır”a dokunun.

instagram-da-engel-nasil-kaldirilir-1

Engellediğiniz birinin Instagram kullanıcı adını hatırlamıyorsanız veya değiştiyse, Instagram profilinizin Ayarlar sayfasından engellediğiniz tüm profillerin listesine erişebilirsiniz.

  1. Instagram uygulamasını açın
  2. Ardından alttaki araç çubuğundaki profil simgenize dokunun
  3. Profilinizin sağ üst köşesindeki üç satırlı Menü düğmesine basın
  4. Ayarlar” kısmını açın ardından Gizlilik“i seçin
  5. Son olarak, “Engellenen Hesaplar”a dokunun.

Buradan engellediğiniz kişilerin profilinin bir listesini göreceksiniz. Birinin engellemesini kaldırmak için o hesabın yanındaki “Engellemeyi Kaldır”a dokunun. İşlemi tamamlayın.

Dikkat çekici Instagram profil fotoğrafı için 5 öneri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz