Instagram bu sefer başka bir özelliği getiriyor

0
303 Okunma
Instagram önerilen gönderiler özelliği

Instagram kısa süre içinde pek çok özellik ile gündeme geldi. Duyurulduğu kadarıyla Instagram önerilen gönderiler özelliği geliyor. Kullanıcıların Instagram üzerinde daha fazla vakit harcamasını isteyen Facebook, yeni bir özelliği daha devreye sokuyor. Instagram bu sefer de ‘’önerilen gönderiler özelliği’’ile dikkat çekiyor.

Instagram önerilen gönderiler özelliği

Instagram Home’un ürün müdürü Julian Gutman yeni özellik hakkında şunları söyledi:” Yeni özellik Keşfet sekmesi ile aynı içeriklere sahip olmayacak. Örneğin Uzay ile ilgili sayfaları takip eden bir kişi Önerilen Gönderiler sayesinde ana sayfada Uzay ile ilgili içerik görecek. Keşfet sekmesinde ise Fizik ile ilgili daha geniş kapsamlı içerikler yer almaya devam edecek. ”

Bu açıklamanın devamında ise Instagram’da daha fazla reklam içeriğinin yer alacağı aktarılıyor. Bir süre daha IGTV ve Reels sekmelerinde yer almayacak olan özellik, ilerleyen süreçte her iki sekmede de kullanıcıların karşısına çıkacak.

Instagram platformun içinde kullanıcıları tutmak için önce Hikâyeler özelliğini devreye sokmuştu, ardından çok yakın bir zaman önce Reels özelliğini de bünyesine ekleyen platform, böylelikle daha fazla kullanıcının daha fazla etkileşim içinde olmasını istiyor. Zaten eklenen özellikler de bu fikri kanıtlar nitelikte oluyor.

Instagram’da QR kod özelliği devreye girdi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz