Instagram’da QR kod özelliği devreye girdi!

0
226 Okunma
Instagram QR kod özelliği

Instagram yakın zaman önce Messenger ile birleşme yaşayacağı hakkındaki haberler ile gündeme gelmişti. Bir süredir test edilen ve Instagram hesaplarını bulmayı kolaylaştıran QR kodlar özelliği devreye giriyor. Geçen yıl kullanıma sunduğu Ad Etiketi özelliği ile kullanıcıların çıkartmalar oluşturmasını sağlayan Instagram’ın bu özelliği pek de tutmadı. Haliyle platform farklı ancak benzer bir özellik ile tekrar karşımıza çıkıyor. Instagram QR kod özelliği devreye giriyor.

Instagram QR kod özelliği

Instagram hassas içerek kısıtlama özelliği

Instagram QR kod özelliğinin yakın zaman önce karşımıza çıktığını söylemek mümkün. Herkesin kullanımına sunulan özellik ilk olarak geçen yıl Japonya’da kullanıma sunulmuştu. Şimdi ise diğer ülkelerdeki kullanıcıların kullanımında olan özellik aslında işletme hesaplarını hedefe alıyor. Söz konusu QR kodları tarayabilen herhangi bir kamera uygulamasında oluşturulan kodu okutarak ilişkilendirilen hesabı görebiliyor ve eklenmiş bilgilere erişebiliyorsunuz.

QR kod oluşturan işletmenin yalnızca Instagram hesabına değil aynı zamanda varsa mağazasına ulaşabiliyor ve alışveriş yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda Google Maps’te gördüğümüz gibi işletmenin açılış ve kapanış saatlerine ulaşmak mümkün hale geliyor.

QR kod oluşturmak için Instagram’ın Ayarlar menüsüne gelmeniz gerekiyor. Daha sonra açılan pencerede QR kod adlandırmasını bulmanız ve ona tıklamanız gerekiyor. Şu an için özellik kademli olarak dağıtılıyor ve herkes aynı anda ulaşamayabilir. Bazı kullanıcılarda hâlâ Ad Etiketi özelliği yer alıyor. Ad Etiketi özelliği, QR kod özelliği bütün kullanıcılara geldiğinde kullanımdan tamamen kaldırılacak.

Instagram’daki mesajlaşma deneyimine yeni dokunuş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz