Dolandırılma vakaları için Instagram’ın yeni çözümü!

0
260 Okunma

Dünyanın hemen hemen her yerinden kullanıcısı bulunan Instagram son dönemlerde getirdiği yenilikler ile adından oldukça söz ettiriyor. Şirket uzun süredir kullanıcıların gizlilik ve güvenliğini sağlayabilmek için hummalı çalışmalar yürütüyor. Bu bağlamda platformdaki dolandırılma vakaları için yeni bir güncelleme geliyor. İşte detaylar…

Instagram, dolandırılma vakalarına yapay zeka ile önlem alıyor!

Yapay zeka kullanımı gün geçtikçe daha da artıyor. Bu yüzden pek çok şirket, yapay zeka kullanımını yaygınlaştırmaya başladı. Bu şirketlerden biri de son dönemlerde adından sıkça bahsettiren Instagram oldu. Artık Instagram’da kullanıcıların yapay zeka ile oluşturduğu görseller etiketlenecek. Bu sayede platform içinde yapılan fotoğraf dolandırıcılığının da bir nebze olsun önüne geçilmesi planlanıyor.

Instagram dolandırılma önlem

Yapay zeka kullanımının artması beraberinde birtakım güvenlik problemlerinin artmasına da sebep oldu. Bu güvenlik açıklarından biri de insanların yapay zeka sayesinde gerçeklik dışı fotoğraflar oluşturabilmesi. Oluşturulan bu fotoğraflarla pek çok farklı platformda sahtecilik yapılabilir. Bu durumun önüne geçilebilmesi için de şirket, yukarıda bahsettiğimiz gibi önlemler üzerinde duruyor.

Aslına bakarsak Meta çalışanları bu durumun önlenmesi için geçmişte de birtakım önlemler almıştı. Bu önlemlerden biri de aslında söz konusu yeni güncelleme ile benzer bir özellik taşıyor. Çünkü o özellikte Imagine AI ile oluşturulan görseller algılanıyor ve o görseller bir belirteç yardımıyla işaretleniyordu. Şirketin önümüzdeki günlerde çıkarmasını beklediğimiz özellik, aslına bakarsak önceki yeniliğin daha kapsamlı hali gibi duruyor. Instagram’ın dolandırılma problemlerine karşı aldığı bu önlem kullanıcılar için oldukça kullanışlı olacağa benziyor.

Meta’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre kendi çatısı altında bulunan Instagram, Facebook ve Threads platformlarında Google ve Meta gibi büyük şirketlerin geliştirdiği yapay zeka modellerinin oluşturduğu görseller bir belirteç yardımıyla işaretlenecek. Bu belirteç sayesinde kullanıcılar karşılaştıkları görselin yapay zeka ile oluşturulup oluşturulmadığını kolayca anlayabilecek.

Ancak güvenlik baz alınarak geliştirilmiş bu özelliğin ne zaman kullanıcı ile buluşacağı henüz bir netlik kazanmadı. Fakat bazı tahminler önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacağını belirtiyor.

2024 yılı Şubat ayı itibariyle en iyi filmler belli oldu!

Sizce Instagram’ın üzerinde çalıştığı bu yeni özellik faydalı olacak mı? Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Haber ile ilgili görüşlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz