Instagram güncellemesi kullanıcılar üzdü

0
215 Okunma

Instagram, Apple Watch‘un lansmanı sonrasında bu cihazlarda bildirimler alabilmenizi sağlayabilecek watchOS uygulaması geliştirmişti. Uygulama ile zaman akışınızı, bildirimlerinizi ve aktivitelerinizi saat üzerinden gözlemleyebiliyordunuz. Kullanıcıların beğenisi toplayan Apple Watch uygulaması bu sabah güncelleme ile aniden kaldırıldı.

Apple Watch’te artık Instagram kullanılamayacak!

Instagram

Yalnızca hata güncellemesi olarak görünen 39.0 güncellemesinden kısa bir süre sonra kullanıcıların Apple Watch’lardan uygulamanın silindiğini gözlemlendi. Apple Watch sahiplerinin beğenerek kullandığı bu uygulamanın kaldırılma nedenin Apple’ın kısıtlamaları ile ilgili olduğu söyleniyor. Apple tarafından alınan karara göre 1 Nisan 2018 tarihinden sonra watchOS 2 ve üzeri sürümlerin  SDK’sını kullanmak zorundaydı. Ayrıca alınan kararlar arasında Apple Watch uygulamalarının watchOS 4 SDK’si ile tasarlanması gerektiği yönünde.

SDK’ları güncellenmediği gerekçesi ile Apple Watch’a veda eden uygulamalar arasında Twitter, Slack, Amazon ve Google’da var. Bu uygulamaların Apple Watch‘lerde ne zaman kullanılabilir hale geleceği ile ilgili her hangi bir bilgi bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz