Instagram Hikaye çıkartmaları nasıl kullanılmalı?

0
553 Okunma

SnapChat’in kullanım amacını elinden alan ve rakibinin önüne önemli bir engel koyan Instragram Hikayeleri günde 500 milyon insan tarafından kullanılıyor. Bu kitlenin önemli bir kısmını eski SnapChat kullanıcıları oluşturuyor. Instagram Hikayeleri her geçen gün daha efektif bir etkileşim aracı haline geliyor. Bu doğrultuda Instagram Hikaye çıkartmalarının da önemli bir etkiye sahip olduğunu söylersek çok da yanılmayız. Emojilerden anketlere, kişi etiketlerinden GIF’lere kadar birçok çıkartma size yeni takipçi kazandırabilir, etkileşiminizi artırabilir. 

Hangi Instagram çıkartması ne işe yarıyor?

Aslında her bir çıkartmanın farklı bir amacı var ve paylaşım stratejinizi buna göre belirlemek sizin açınızdan önemli. Takipçilerinizi sıcak tutabilmek için çıkartmaların ne işe yaradığını ve nasıl kullanmanız gerektiğini bilmenizde fayda var.

Hashtag çıkartması

Hashtag kullanarak çevrenizde ya da sektörünüzde sizinle benzer ilgi alanına sahip Instagram kullanıcılarına ulaşabilirsiniz. Böylelikle paylaşımlarınız aynı ilgi alanlarına sahip kişiler tarafından görünür ve dikkat çekici hâle gelir. 

Konum çıkartması

Bir hikaye paylaşırken nerede olduğunuzu göstermek için bu çıkartmayı kullanıyorsunuz. Bu şekilde paylaşım yapmanız sizin bulunduğunuz konumu ziyaret etmek isteyen kişiler için bir referans oluyor. Örneğin bir hamburgerciye gittiğiniz ve ortamla ilgili bir hikaye atıp konum olarak orayı etiketlediniz. Bu o hamburgercinin konum hikayelerinde çıkıyor ve oraya gelmek isteyen başka kişiler sizin hikayenizden etkilenip karar veriyor. Buradaki tavsiyeleriniz kuvvetliyse bir süre sonra takipçi sayınızda artış olacaktır. Çünkü insanlar sizin zevklerinize güvenecek.

Kişi etiketleme

Paylaştığınız bir hikayede birini etiketlediğiniz zaman o da sizin hikayenizi kendi hikayesinde paylaşabiliyor. Bu sayede yalnızca kendi kitlenize değil, onun kitlesine de ulaşmış oluyorsunuz. 

GIF çıkartmaları

Instagram Hikayeler kısmında onlarca GIF bulunuyor. Bu GIF’leri takipçilerinizi eğlendirecek şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu hem sizin mizah yeteneğinizi gösterir hem de ilgi çekmenizi kolaylaştırır. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz