Küçük dev Honda Urban EV!

0
714 Okunma

Yeni şehirli konseptinin dışını daha önce Frankfurt’ta tanıtan Honda, bu kez aracın içini de gösterecek. Bu küçük devin yollara çıktığı zaman özellikle gençler ve kadınlar tarafından talep göreceğini söylemek yanlış olmaz.

Otomobil teknolojileri hem cebe hem de göze hitap edecek şekilde çeşitlenmeye ve çoğalmaya devam ediyor. Elektrikli ya da hibrit araçları artık yollarda daha fazla görmeye başladık. Fiyat olarak üst seviyelerde olan bu araçlar uzun vadede bakıldığında önemli bir yakıt tüketimi sağlıyor. Tabi tüm yeni teknolojiler cebimize iyi gelecek diye bir şey yok. Otomobiller artık göze daha fazla hitap etmeye başladı.

Dış tasarımlarda yapılan yenilikler bir yana artık otomobillerin içinde bizi farklı bir yaşam alanı karşılıyor. Yıllar önce hırsızlar çalmasın diye arabaların teybini evimize çıkarırdık daha sonrasında teypler ön göğüse entegre şekilde gelmeye başladı. Sonrasında işler daha da dijitalleşti ve teyp yerine minyatür bir tablet diyeceğimiz ekranlar kullanılmaya başlandı. Bu ekranlardan hem otomobilin müzik sistemine müdahale edebiliyor hem de sürüş bilgilerini takip edebiliyoruz. Ayrıca bluetooth üzerinden akıllı telefonumuzu bile bağlıyoruz. Bilgi-eğlence ekranları bu aşamaya gelirken Audi, Mercedes gibi bazı lüks devler otomobillerin gösterge panellerini de dijitalleştirmeye başladı. Yakın zaman otomobillerin kabininde neredeyse hiçbir manuel aksam bulunmayacak. 

Bu şekilde çalışma yapanlar yalnızca lüks markalar değil. Japon otomobil üreticisi Honda da yeni tasarımlarında kabin içindeki ekranları büyütmeye başlıyor. 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda kabini tanıtılacak olan yeni elektrikli araç konsepti Urban EV Concept de bu tasarım anlayışıyla üretilmiş otomobillerden biri. 

Yeni komsept minimalist bir tasarıma sahip ve içinde ultra geniş bir ekran bulunuyor. Ekrandan elektrikli aracın şarjına bakılabiliyor. Ayrıca geleneksel aynaların bulunmadığı araçta bu görevi kameralar yapıyor. Yani tam bir şehirli otomobili.

Beş kapılı ve beş kişilik oturma kapasitesine sahip araç üretime geçmek üzere tasarlanmış. Yeni konseptin yola çıkış tarihi oldukça yakın diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz