Instagram iOS kullanıcılarına özel bir özellik yayınladı!

0
163 Okunma
Instagram hesap silme

En popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram; kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak yeni özellikler ile gelişmeye devam ediyor. İnternette en çok aranan ve ne yazık ki mobil uygulamalar tarafında bir çözümü olamaya; “Instagram hesap silme” işlemi için iOS cihazlara bir çözüm sunuldu. İşte yeni gelen özelliğin ayrıntıları.

Instagram hesap silme artık iOS uygulamasında mümkün

Instagram hesap silme

Sosyal medya hesaplarını zaman zaman belli nedenlerden silmek isteyebilirsiniz. Fakat nedense bu silme işlemlerine ulaşmak bir hayli zor. Instagram en çok mobil uygulama üzerinden kullanılıyor. Fakat hesabınızı silmek istediğinizde mobil uygulama içerisinde bununla ilgili bir seçenek göremezsiniz. Eğer silme işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız web sürümünden hesabınıza girmeniz gerekiyor. Android ve iOS uygulamaları için geçerli olan bu durum artık değişiyor. Yeni yayınlanan özelliğe göre artık iOS kullanıcıları uygulama üzerinden hesaplarını silebilecekler. Meta sözcüsü bu konu ile ilgili şu açıklamada bulundu;

“İnsanlara deneyimlerini ve Instagram’da harcadıkları zamanı kontrol etmeleri için daha fazla yol vermek istiyoruz. iOS’ta Ayarlar’da hesabınızı silme seçeneğini kullanıma sunduk ve silmeyi seçmeden önce hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakma seçeneğiniz yine de olacak. Uygulamada hesap silme işlemine devam ederseniz, Instagram’ın hesabınızı kaldırmasını durdurmak için hala 30 gününüz var.  Bu, şirketin hesap silme işleminin başlangıçtan sonra zaman alması durumunda kabul edilebilir olduğunu söylediği için Apple’ın yönergelerine uygundur. Bununla birlikte, kullanıcılara uygulamadan tamamen ayrılmak isteyip istemediklerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir soğuma süresi vermesi anlamında; devre dışı bırakma ile aynı şekilde çalışır. Bu süre içinde uygulamayı yeniden başlatırlarsa hesapları artık silinmek üzere sıraya alınmaz.”

Açıklamadan da anlaşılacağı üzere Instagram hesap dondurma ve silme işlemlerini artık iOS uygulaması üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu özellik henüz Android için aktif görünmüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz