Instagram, kullanıcıları sevindircek yeni özelliği test ediyor

0
130 Okunma

Sosyal medya devi Instagram, bünyesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Gelen haberlere göre şirket, kullanıcıların muzdarip olduğu konuya çözüm getirecek.

Instagram’a repost butonu geliyor

Şimdiye kadar platformunda bir paylaşım tuşuna yer vermeyen Instagram’da kullanıcılar, Repost gibi üçüncü parti uygulamaları kullanmaktaydı. Sızıntılara göre Instagram, başkalarının gönderilerini bir nevi alıntılayıp paylaşmanızı sağlayan bir paylaşım tuşunu test ediyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar başkalarının gönderilerini paylaşarak içerik oluşturabilecek.

Alessandro Paluzzi tarafından Twitter’da yapılan paylaşım özelliğin nasıl görüneceğini bizlere aktarıyor. Platform içerisindeki paylaşım menüsüne eklenecek yeni buton ‘WhatsApp Status’, ‘Instagram Stories’, ‘SMS’ gibi diğer paylaşım seçeneklerinin hemen yanında yer alacak.

Bir kullanıcı yeniden paylaşmak istediği gönderinin sağ üst köşesinde bulunan menü düğmesine tıkladığında özellik aktif olacak. Gelen bilgilere göre Instagram, yeni butonuyla paylaşılan bütün gönderileri profilde ayrı bir sekmeye yerleştirecek. Ayrıca repost edilen gönderide, sahibinin hesabı da görüntülenebilecek.

Üçüncü taraf uygulamaya gerek kalmadan gönderileri yeniden paylaşmayı sağlayan ‘repost’ butonu henüz kullanıma açılmadı ancak özelliğin çalışmaları devam ediyor. Çok yakında kullanıma sunulması beklenen butonun yanı sıra şirket uygulamanın kullanılabilirliğini arttırmak için aktif olarak çalışmalar sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Meta çatısı altında bulunan popüler sosyal medya platformu Instagram, logosunda ufak değişikliğe gitmişti. Şirket uzun zamandır kullandığı logonun parlaklığını artırdı ve daha canlı hale getirdi. Bu hamle kullanıcılar tarafından gereksiz görülmüş ve eleştirilmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz