Instagram’a mesaj düzenleme özelliği geldi!

0
275 Okunma
Instagram

Sosyal medya devi Meta, Instagram kullanıcıları için yeni bir güncelleme duyurdu. Artık Instagram’da, gönderdiğiniz mesajları (DM) on beş dakika içinde düzenleyebilirsiniz. Yeni özellik ile gönderdiğiniz mesajları hızlıca düzeltebilir veya yanlış ifade ettiğinizi düşündüğünüz bir kısmı yeniden yazabilirsiniz. Peki birçok mesajlaşma uygulamasında da var olan ve iletişimde yaşanabilecek sorunların da önüne geçebilecek bu özelliği nasıl kullanacağız? İşte tüm detaylar…

Instagram mesajları düzenleme özelliği nasıl çalışır?

Düzenleme özelliğine erişmek oldukça basit. Kullanıcılar, gönderdikleri mesajı basılı tutarak açılan menüden “Düzenle” seçeneğini seçebilecekler. Böylece kullanıcılar, bir yazım hatasını veya gönderdiği mesaj içinde yanlış anlaşılma riskini fark ettiklerinde kolayca düzeltebilecekler.

Instagram mesaj

Instagram, bu yeni özellik kullanılarak düzenlen mesajları, sohbet penceresinde “Düzenlendi” olarak işaretleyecek. Ayrıca, diğer kişilerin değişikliklerden haberdar olması için uygulama bir uyarı da verecek. Bu, iletişimdeki açıklığı ve şeffaflığı artırmak için yapılan önemli bir adım olarak kabul edilebilir.

Meta’nın, Messenger için önceki bir güncellemeyle benzer bir özelliği kullanıma sunması, Instagram ve Messenger arasındaki entegrasyonu daha da artırıyor. Böylece, Meta’nın sahip olduğu mesajlaşma uygulamaları arasındaki kullanıcı deneyimi daha da benzer hale geliyor. Tam olarak aynı işlevde olmasalar da Messenger ve Instagram mesajların birbirine yakınlaşması kullanıcı deneyimi açısından da büyük kolaylık.

TikTok, Apple Vision Pro için yeniden tasarlandı!

Ancak, Instagram’da mesaj düzenleme özelliğinin bazı sınırlamaları da var. Örneğin, gönderdiğiniz her mesajı en fazla 5 kez düzenleyebilirsiniz. Ayrıca bahsetmeler veya komutlar içeren mesajları düzenleyemezsiniz sadece gönderimlerini geri alabilirsiniz.

Kullanıcıyı koruma amacıyla bir diğer kısıt ise düzenlenen bir mesaj şikayet edilirse düzenleme geçmişinin de şikayete eklenmesi. Bu sayede sonradan değiştirilen bir mesajın takip edilemeyeceği gibi bir durum ortadan kalkıyor.

Yenilikler bununla da sınırlı değil. Kullanıcılar artık okuma onaylarını açıp kapatabilirler. Bireysel veya grup sohbetlerini gelen kutularının en üstüne sabitleyebilirler. Ayrıca mesajlara çeşitli medya seçenekleriyle yanıt verebilirler. Bu da kullanıcılara iletişimde daha fazla esneklik ve çeşitlilik sağlıyor.

Bu güncellemeler, Instagram kullanıcıları için deneyimini iyileştirmeyi ve iletişimi daha kontrol edilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Kullanıcılar artık yanlışlıkla gönderilen bir mesajı endişe etmeden düzeltebilecekler ve iletişimde daha rahat hissedecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz