TikTok, Apple Vision Pro için yeniden tasarlandı!

0
912 Okunma

Şirket Perşembe günü yaptığı duyuruda, TikTok’un Apple Vision Pro’da yeniden tasarlanmış bir uygulama başlattığını duyurdu. Sanal gerçeklik gözlüğü, kendisine özel olarak tasarlanmış binden fazla uygulamaya sahipti. Artık en popüler sosyal platformlardan biri de bunlardan biri. TikTok videoları Vision Pro’daki tarayıcı aracılığıyla izlenebilse de, yeni uygulama daha sürükleyici bir izleme deneyimi sunacak.

TikTok’un yeni uygulamasında birçok değişiklik yapıldı

TikTok Vision Pro uygulamasında, tam video görüntülemeye olanak sağlamak için gezinme çubuğu ve beğenme düğmesi ekranın dışına taşındı. Yorum bölümü ve profiller, yayının yan tarafında görünüyor. Mobil uygulamada yorumlar kısmına tıkladığınızda videonun üst kısmında görünüyordu. Bir kullanıcının profiline tıkladığınızda da tam sayfaya yönlendiriliyordunuz.

Ancak Vision Pro ile tüm bunları aynı anda görebilir. TikTok, Vision Pro’nun ekran boyutundan ve mekansal sınırlardan kurtulduğu için çok daha sürükleyici bir içerik deneyimine olanak sağladığını belirtti. Sonuç olarak, kullanıcılar mobil uygulamanın aksine, görüşü kesmeden, yorumlar arasında gezinirken bir videoyu izleyebilecek.

Mobil uygulamada gezinme çubuğu sağda bulunuyor. Vision Pro uygulamasında bu özellik de değişti ve gezinme çubuğu sol tarafa taşındı. Profil, paylaşım, beğenme, yorumlar ve ses simgeleri ise sağ tarafta. Yeni uygulamanın tanıtımı, TikTok’taki bir ürün liderinin şirketin uygulamayı geliştirdiğini onaylamasından birkaç hafta sonra gerçekleşti.

Apple Vision Pro piyasaya sürüldüğünde sanal gerçeklik gözlüğü için tasarlanmış Slack, Zoom, Microsoft 365 uygulamaları ve Disney+ dahil 600’den fazla uygulamaya sahipti. Bu haftanın başlarında, Apple’ın dünya çapındaki pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak, Vision Pro’nun artık kendisi için özel olarak tasarlanmış 1000’den fazla uygulamaya sahip olduğunu açıkladı.

Vision Pro, 1.5 milyondan fazla iOS ve iPad uygulamasını çalıştırabilirken, sanal gerçeklik gözlüğü için oluşturulan bazı uygulamalar, cihazın belirli özelliklerinden yararlanacak şekilde tasarlandı. Ayrıca TikTok’un en büyük rakiplerinden biri olan YouTube, Vision Pro uygulamasının planları arasında olduğunu söyledi ancak belirli bir zaman çizelgesi sunmadı.

New York eyaleti Google’a ve sosyal medya devlerine dava açtı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz