Instagram takipçi takip uygulamaları neden kullanılmamalı?

0
85 Okunma

Takipçi izleme programları, genellikle bir platformda sizi kimlerin takip ettiğini ve kimlerin takipten çıktığının bilgisini verir. Takipçi faaliyetlerini kolay bir şekilde kontrol edilebiliyor olsa da bu tür programlar sosyal medya hesaplarınıza zarar verebilir. Takipçi takip programları neden kullanılmamalı? İşte yanıtı…

Takipçi takip uygulamaları ile ilgili güvenlik sorunları

Sosyal medya kullanan herkes takipçi faaliyetlerini detaylıca görmek istiyor. Bu tür programlar ise beğeni sayısını, takip eden hesapları ve takipten çıkan hesapları size gösterebiliyor. Aynı zamanda bu programlar App Store ve Play Store‘da oldukça fazla popüler.

Ancak bu tür uygulamalar sanıldığı kadar güvenli değil. Bu tür bir programı telefonunuza indirmek istiyorsanız veya zaten kullanıyorsanız mutlaka bu yazıyı okumanızı öneririz.

Takipçi takip uygulamalarının en büyük sorunu hiç şüphesiz güvenliktir. Bu uygulamaları kullanmak için hesabınızın kullanıcı adını ve şifrenizi uygulama içerisine yazmanız gerekiyor. Bu da şifrenizi üçüncü bir taraf ile paylaştığınız anlamına geliyor. Uygulama içerisinde paylaştığınız şifreniz artık güvenilirliğini kaybediyor.

Bu tür uygulamaları kullanırken takipçi hareketlerini öğrenmek kolay olsa da şifrenizin o uygulama tarafından bilinmesi hesabınızın tehlikede olduğunu gösteriyor. Bu şekilde şifreniz artık güvenli olmadığından saldırıya uğrama ihtimaliniz artar. Bunun örneklerini daha önce mutlaka yakın çevrenizde görmüşsünüzdür.

Takipçi takip programı kullanılıyorsa ne yapılmalı?

Böyle bir sorundan kurtulmak için ise yapılacak adımlar çok basit. Öncelikle uygulama ile hesabınız arasındaki bağlantıyı kesmeniz gerekiyor. Sonrasında ise uygulamayı telefonunuzdan silin ve takipçi takip programı ile paylaştığınız hesap şifrenizi yeniden oluşturun.

Sizi takip eden kişileri kontrol etmek için kullanıcıların hesaplarındaki takip ettiği kişileri kontrol edebilirsiniz.

Peki siz sosyal medya hesaplarınızda bu tür programlar kullanıyor musunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz