Instagram, TikTok’un bir özelliğini daha getiriyor

0
254 Okunma

Sosyal medya platformu Instagram, yeni bir özellik test ediyor. Rakiplerinin özelliklerini neredeyse kopyalayan platform bu kez gözlerini TikTok’a çevirdi. İşte yeni gelecek özellik hakkındaki bilgiler.

Instagram gönderi ve video sabitleme özelliği üzerinde çalışıyor

alesso Instagram gönderi sabitleme özelliği

Twitter ve TikTok’un iki önemli özelliği var. Platformlarda içeriklerinizi sabitleyebiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde profilinize giren kişinin önce görmesini istediğiniz içerik daima en üstte kalıyor. Twitter için tek bir tweet ile sınırlı olan bu özellik, TikTok için 3 video ile sınırlı. Şimdi bu kervana Instagram’da katılıyor. Son testler ile ortaya çıkan bilgilere göre Instagram’a fotoğraf ya da video içeriklerini sabitleme özelliği geliyor.

TikTok ve Instagram rekabetin en çok kızıştığı noktada yer alıyor. İki platform arasındaki mücadele kullanıcıların daha yeni özellikler deneyimlemesine sebep oluyor. Platformlar arasındaki özellik geçişlerinde bu kez sıra sabitleme özelliğinde. Test sürümlerinde fark edilen bu özellik Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarıldı. Instagram hakkındaki gelişmeleri erkenden ortaya çıkaran Paluzzi’nin tespiti TechCrunch’a atılan maille desteklendi. TechCrunch; “İnsanların profillerinde gönderi öne çıkarmasına izin veren yeni bir özelliği test ediyoruz.” şeklinde mail aldıklarını ifade ediyor.

Yeni özellik ile artık fazla sayıda gönderi paylaşan kişiler önemli gönderisini ön planda tutacak. Testlerin başlaması ile bazı kullanıcılara açılan özellik; gönderirinin sağ üst köşesinde yer alan üç nokta (seçenekler) simgesi ile aktif hale geliyor. Bu üç noktaya tıklayarak “Profilinize sabitle” seçeneğini tercih edebiliyorsunuz. Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı hakkında kesin bilgi yer almıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz