Biden yerel polislerine teknolojinin kapılarını sonuna dek açıyor

0
410 Okunma

Başkan Biden yönetimi, Pazartesi günü daha fazla kolluk kuvvetinin drone izleme sistemlerine erişmesine izin vermek için Kongre’den yardım istedi. Son aylarda, bir Ukraynalı hükümet yetkilisinin drone üreticisi DJI’den Rusya’nın AeroScope drone konum sistemine erişimini kesmesini istemesinden sonra, hükümetin karşı drone sistemlerinin kullanımı daha tartışmalı hale geldi . Detaylar ise haberimizin devamında…

Apple o uygulamaları kaldırma kararı aldı: İşte detaylar!

Biden, yerel polislerinin drone teknolojisi kullanmasını önerdi

Beyaz Saray’ın “Yurtiçi Karşı İnsansız Uçak Sistemleri Ulusal Eylem Planı” dediği şeyin ana hatları, Kongre’yi İç Güvenlik, Adalet, Savunma ve Devlet Departmanları gibi kuruluşlara verilen dronları izleme yetkisini “yeniden yetkilendirmeye” çağırdı. (Plan aynı zamanda CIA ve NASA’nın da sınırlı yetkilere sahip olduğunu belirtiyor.)

Bildiri ayrıca Kongre’den eyalet, yerel, bölgesel ve Kabile kolluk kuvvetlerine ve ayrıca “kritik altyapı sahipleri ve operatörlerine” daha fazla drone tespit yetkisi vermesini istiyor. The Washington Post’a göre , bu tür sistemlere erişim daha önce eyalet veya yerel kurumlar tarafından sağlanmamıştı .

İdarenin planı, belirli eyalet, yerel ve aşiret kurumlarının drone azaltma ve algılama üzerinde çalışması ve “kritik altyapı sahipleri ve operatörlerinin” “uygun Federal veya eyalet arafından kullanılacak yetkili ekipman satın almasına” izin vermesi için bir deneme programı çağrısında bulunuyor.

Ayrıca onaylı drone tespit ekipmanının bir listesini oluşturacak (hükümet kullanımı için onaylanmış droneların bir listesi zaten var ) ve drone ile ilgili olayları izlemek için tüm devlet kurumları için bir veri tabanı oluşturulacak. bu noktada bunlar, Lakin, yasalaşma sürecindeki kanunlar değil, idare tarafından yapılan tavsiyelerdir. Kongre ayrıca, Beyaz Saray’ın bilgi notunun dediği gibi, Biden’ın desteği olmadan insansız hava araçlarıyla ilgili “mevcut yasa ve politikadaki kritik boşlukları kapatmak” için yasalar çıkarmış olabilir. Ancak, hem İç Güvenlik hem de Adalet Bakanlığı’ndan yetkililer plana destek sinyali verdiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz