Instagram’a yapay zekalı arkadaş oluşturma geliyor!

0
138 Okunma
Instagram

Instagram, kullanıcıların konuşabilecekleri özelleştirilebilir yapay zeka “arkadaşlar” yaratma özelliği üzerinde çalışıyor. Bu yeni gelişme, uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından keşfedildi. Paluzzi, uygulamanın kodunda bu özelliğe dair referanslar buldu ancak Instagram resmi olarak konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Instagram

Yapay zeka içeren arkadaşlar özelleştirilebilecek

Kullanıcılar, “AI Friend” özelliği sayesinde yapay zeka arkadaşlarını yaşlarından cinsiyetlerine, hatta etnik kökenlerine kadar çeşitli şekillerde özelleştirebilecekler. Yapay zeka arkadaşlarının kişiliğini belirlemek için ise hevesli, esprili, yaratıcı gibi çeşitli özellikler arasından seçim yapabilecekler.

Bu özellik, kullanıcıların can sıkıntısı ve yalnızlıkla başa çıkmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Kullanıcılar, yapay zeka arkadaşlarına isim ve yüz verebilecekleri gibi Instagram’daki doğrudan mesaj özelliği aracılığıyla birbirleriyle sohbet edebilecekler.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin farklı amaçlar için çeşitli yapay zeka projeleri üzerinde çalıştığını belirtmiş ve bu özelliklere sohbetler aracılığıyla erişilebileceğini doğrulamıştı.

Bu yenilik, Instagram’ın yanı sıra Meta’nın diğer platformları olan Messenger ve WhatsApp için de geçerli olabilir. Geçtiğimiz ay, şirket, Kendall Jenner ve Snoop Dogg gibi ünlü isimlere dayanan çeşitli sohbet robotlarını piyasaya sürmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz