Instagram’a beklenen özellik TikTok’a geldi!

0
472 Okunma
tiktok now

Sosyal medya devleri arasındaki rekabet sürüyor. Bir süre önce Instagram’ın çalışmaya başldığı BeReal özelliği için TikTok erkenci davrandı. Popüler özellik Instagram’dan önce TikTok’ta kullanıma sunuldu. İşte Tiktok Now özelliğinin detayları.

TikTok BeReal özelliğini kullanıma sundu

TikTok ve Instagram sosyal medya dünyasında rekabet etmeye devam ediyor. Birbirilerinin sevilen özelliklerini kopyalayan ve geliştiren platformlarda bu kez geliştirme aşamasındaki bir özellik kopyalandı. Bir süredir popülerliğini sürdüren BeReal uygulaması, genç kesimin dikkatini çekiyor. Bu ilgiyi gözünden kaçırmayan Instagram, çalışmalarına başlamıştı. Fakat bu konuda TikTok daha hızlı hareket ederek Instagram’dan önce özelliği kullanım sundu. Yeni özelliğin adı TikTok Now.

tiktok now

Popüler uygulama BeReal, anlık durum fotoğraflama temeline kurulu. Arkadaş grupları arasında kullanılan uygulamanın tek bir kuralı var aynı anda fotoğraf paylaşmak. Yani bu platform ile arkadaşlarınıza bildirim gönderiyor ve iki dakika içerisinde fotoğraf paylşamasını istiyorsunuz. Özelliği Instagram; IG Candid Challenges adı ile kopyalamıştı. Test aşamaları süren fotoğraf özelliği henüz geniş çapta kullanıma sunulmadı. Yeni bir trend olacak özellik, gençler tarafından sıklıkla kullanılacak. Bu özelliğe göre günün belirlenmiş bir saatinde arkadaşlarınla aynı anda fotoğraf paylaşabileceksin. Çekimlerde hem ön hem de arka kameradan birer poz kullanılacak. Fakat özelliği şimdilik Instagram tarafında kullanamıyoruz.

Yeni özellik için adres TikTok oldu. TikTok Now adı ile özelliği kullanıma sunan platform, BeReal uygulamasını neredeyse birebir kopyalamış durumda. Uygulama ekranında çıkacak olan Şimdi bir Now paylaşma zamanı bildirimi ile paylaşım süresi başlayacak. Etkinliğe katılmak için 3 dakika içerisinde bildirimi görüp fotoğraf veya video paylaşmanız gerekiyor. TikTok Now özelliği ilk olarak ABD sınırları içerisinde kullanıma sunuluyor. ABD sınırları içerisinde uygulama içi sunulan bu özelliğin küresel pazara farklı şekilde sunulacağı iddia ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz