Instagram’a rakip mi geliyor? Rusların Instagram’ı Grustnogram

0
410 Okunma
Grustnogram

Rusya-Ukrayna savaşı hala devam ediyor. Ukrayna savaşa direnç gösterirken Rusya adım atmaya devam ediyor. Birçok devlet ve şirket tarafından çeşitli yaptırımlara maruz kalan ülke; en büyük darebeyi teknoloji devlerinden aldı. Elbette Rusya da eli boş durmadı. Meta gurubu sosyal medya platformları engelleyen ülke, Grustnogram adında kendi Instagramı’nı kurdu.

Grustnogram üzgün Rusları bir araya topluyor

Grustnogram

Instagram en çok kullanılan sosyal medya platfomlarından biri. Açıklanan verilere göre Instagram’da nerdeyse 80 milyon aktif Rus kullanıcısı bulunuyordu. Rusya’nın Instagraı engellemesi ile kullanılar büyük bir boşluğa düştü. Bu boşluk VPN kullanımını arttırırken aynı zaman da yazılımcılara da yeni bir kapı araladı. Engellemenin yapıldığı günden beri birçok Intagram benzeri uygulama ortaya çıktı. Bunlardan en çok dikkat çekeni Grustnogram oldu.

Instagram genellikle mutlu anların paylaşıldığı pozitif bir platform. Uygulamaya girdiğinizde kendinize pembe gözlük takmış insanlar arasında buluyorsunuz. Rusya tarafından üretilen yeni platform ise bunun tam aksi temaya sahip. Bu platfrom siyah beyaz bir tasarıma sahip ve sadece üzgün anlarınızı paylaşmanızı istiyor. Hatta öyle ki beğeni ve kahkaha gibi işaretlerin yerinde kırık kalp ve ağlama emojileri yer alıyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Birçok kaliteli ve popüler hizmetin çeşitli nedenlerle Rusya’da çalışmalarını durdurmasından dolayı çok üzgünüz. Grustnogram’ı bu duruma birlikte üzülmek ve birbirimize destek olmak için yarattık.”

WhatsApp sesli mesaj kurallarını yeni baştan yazıyor

Oldukça farklı bir konspt ile dikkat çeken Grustnogram hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz