Instagram’da fark yaratan kadınlar!

0
567 Okunma

Instagram, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘ne özel, dünyada ve Türkiye’de pozitif yöde fark yaratan kadınlardan oluşan bir liste paylaştı.

Kadınların gelişen teknoloji alanlarında kendilerini de geliştirmeleri ve bu alanlara katkı sağlamaları artık sıkça gördüğümüz bir şey. Sosyal medyada genellikle makyaj ve moda gibi alanlarda takipçi sayıları yüksek olan kadınların yanında farklı alanlarda dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için bilgilerini, deneyimlerini paylaşan kadınlarda oldukça fazla.

İşte Instagram’ın paylaştığı ve fark yaratan kadınların takip edilesi Instagram hesapları

Neslican Tay | @neslicantay (154K takipçi)

Henüz 19 yaşında olan Neslican Tay’ın bacağında bulunan tümörden dolayı geçtiğimiz aylarda bacağı alındı. Şu an protez bacağa sahip olan ve bacağıyla kendini ironwoman olarak gören Tay, hayata pozitif bakmak adına düşüncelerini paylaşıyor.

Otega Uwagba | @oteghauwagba (6K takipçi)

Kreatif sektörde
çalışan kadınlar için bir ağ oluşturmak isteyen Uwagba, Women Who‘yu kurdu. Bu kuruluş, kreatif sektörlerdeki kadınlar, bu alandaki yayınları, online içerik ve etkinliklerle bir araya getirerek birbirlerini desteklemelerini ve ilham vermelerini amaçlıyor.

Elif Ural | @candyandmilk (2K takipçi)

Hayvansever olan Ural, sokak hayvanlarını ve özellikle de sokaktaki köpekleri sahiplendirmek ve bulundukları ortamdan kurtarmak için sosyal medyada epey çaba sarfediyor.

Lauren Mahon @girlvcancer (5,4K takipçi)

2016 yılında kanser teşhisi konulmasından sonra GIRLvsCANCER isimli tişört markasını oluşturan Mahon, kısa süre içinde destekçilerini ve müşterilerini oluşturdu.

Didem Mollaoğlu – @didemmollaoglu (14K takipçi)

Tutkusunun peşinden gitmek üzere işinden ayrılan Mollaoğlu, seyahat tutkunlarına ilham verecek paylaşımlar yapıyor.

Kat Hawkins – @amputee_kat (9,1K takipçi)


Menenjitten dolayı iki bacağını da dizinin altından itibaren kaybeden Hawkins, dansçı ve voleybolcu olarak tanınıyordu. Instagram’ı uzuv kaybıyla ilgili bilinçlendirmek için kullanan Kat, evinde yoga yapmaya başladı ve deneyimlerini #amputeeyoga etiketiyle paylaştı.

Aynebilim Aşevi – @aynebilim (19,8K takipçi)

Kamboçya‘daki çocukların karnını doyurmak üzere orada bir aşevi açan Ayn, yardım etmek insanların artmasıyla birlikte Yaşam Tarlası projesini hayata geçirerek tarlaların içerisinde iki sınıftan oluşan bir okul, aşevi, sağlık kabini, kadınlar için atölye, bu atölyede yapılanların satılacağı showroom, kelebek parkı ve restorant oluşturdu.

16.10 İstanbul – @1610istanbul (2K takipçi)

İki kadın tasarımcının hayata geçirdiği 16.10 İstanbul, önceden görme engellilere takılar bağışlamışlardı. Şimdi ise 8 Mart‘a özel bileklik tasarlayıp satarak, burdan elde ettikleri gelirleri kadınlarla ilgili derneklere bağışlıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz