Alışveriş yapmak için en iyi 20 şehir seçildi!

0
533 Okunma

Dünyanın alışveriş yapmak için en iyi şehirlerini öğrenmek ister misiniz? Böylece tatile nereye gideceğinize karar verebilirsiniz. Bu yazımızda alışveriş yapmak için En İyi 20 Şehiri listeledik.

Alıveriş artık günlük hayatlarımızda dahi vazgeçemediğimiz bir aktivite haline geldi. Kapitalistleşen dünyada ihtiyaç alışverişlerinin yanında keyfi alışverişler de artmaya başladı. Ancak özellikle tatile gittiğimizde gittiğimiz bölgeden hem hatıra olsun hem de bazen fiyatlar uygun diye birkaç parça alışveriş yapmak istiyoruz. Bu durum alışveriş ve moda tutkunları için ise apayrı bir önem taşıyor.

Her yıl Travel + Leisure‘ın okuyucularına gezdikleri yerlerdeki alışveriş deneyimlerini sorduğu araştırmanın sonuçlarına göre alışveriş yapmak için en iyi 20 şehir belirlendi.

İşte gidenlerin tekrar gitmek istedikleri ve gitmeyenlerin de mutlaka gitmeleri gereken alışveriş merkezleri.

20. Seoul, South Korea
Dünyanın güzellik başkenti olarak bilinen Seul, güzellik ve bakım malzemeleri almak isteyenlerin ilk tercih ettikleri yerlerden biri.

19. Hoi An, Vietnam
Antik liman kenti terzi işlerinde çok uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Seyahat edenlerin bir çoğu diktirmek istedikleri takım elbise, gelinlik ve farklı parçaları da beraberinde getirerek burada uygun fiyata diktiriyorlar.

18. Las Vegas, Nevada
Dünyada kumar oyunlarının başkenti olarak bilinen şehir, aynı zamanda üst düzey alışveriş mağazalarının da istemeyeceğiniz kadar yer aldığı ve kaliteli alışveriş yapmaları için düzinelerce seçenek sunduğu yerlerin başında geliyor.

17.Bangkok, Tayland
Thai ipeklerinden çeşitli parfümlere, egzotik hayvanlara kadar geniş bir alışveriş yelpazesi sunan Bangkok, alışveriş yapmak isteyenlere farklı bir deneyim sunuyor.

16. Los Angeles, California
Los Angeles’ı ziyaret edenlerin en uğrak mekanlarından biri olan Rodeo Drive üzerinde bulunan yüksek fiyatlı markalar, tatilcilerin gelme amaçlarından biri.

15.Roma, İtalya
Fendi’nin ana mağazasınında burada bulunduğu şehir, özellikle el yapımı kaliteli deri işleriyle dikkat çekiyor.

14. Santa Fe, New Mexico
Amerika’nın güneyinde bulunan şehir, yerli Amerikan figürlerinden ilham alınarak tasarlanan ürünler ve mücevherlerle dolu.

13. Charleston, South Carolina
Alışverişin yoğun olduğu King Sokağı üzerinde bolca antik eşya ve farklı el işleri bulabilirsiniz.

12. Aspen, Colorado
Kış tatillerinde tercih edilen Aspen, sadece kayak ile ünlü değildir. Aynı zamanda ziyaretçilerine göre dünyanın en iyi alışveriş merkezlerinden de biri.

11.Chicago, Illinois
‘Windy City’ olarak anılan şehir, müzik aletlerinin bulunduğu bolca mağazanın dışında geniş yelpazeli alışveriş deneyimi de sunuyor.

10.London, England
Portobello yolu üzerinde en iyi vintage mağazalarını bulabileceğiniz gibi Maltby Street Market olarak bilinen bölgede de en iyi zanaatkar işlerine rastlayabilirsiniz.

9. San Miguel de Allende, Mexico
Sanat alanı ve el işi alanında sayısız seçenek sunan şehir için bavulunuzu boş götürmeniz gerek zira içini bolca el işi ince dokumalar ve özgün ürünlerle dolduracaksınız.

8. Milan, Italy
Tatilcilerin en fazla giyim kuşam alışverişi yaptığı ve modanın merkezlerinden biri olan şehirde her şeyin karışımından bulabileceğiniz dünyanın ilk alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuele’de gitmeden tatilinizi bitirmeyin.

7.Florence, İtalya
Milan ve Roma’yı alışveriş konusunda geçen şehir ustalık gerektiren ince işlerin üretimiyle biliniyor. Aynı zamanda burada parfüm ve mücevherler de yoğun talep görüyor.

6. Singapore, Singapore
Sokakta satılan yiyecekleriyle bilinen şehirde birçok lokal tasarımcı bulunuyor ve yine özgün parçalar bulabileceğiniz mağazalarda kendinizi kaybedebilirsiniz.

5. Hong Kong, China
Hediyelik eşyalar için en popüler yerler Stanley Market ve Ladies Market olarak bilinen bölgeler.Bunun dışında oldukça karışık olan ve farklı takıların bulunduğu Queen’s Road Central olarak bilinen bölgeye de uğramayı düşünebilirsiniz.

4.Paris, France
İngilizce bilenlerin bile Fransızca konuşmayı tercih ettiği ülkenin turizm başkenti olan şehir, Paris modasını takip eden ve bu modaya uygun alışveriş yapmak isteyenlere sayısız seçenek sunuyor.

3. Dubai, United Arab Emirates
Dünyanın en büyük alışveriş merkezine ev sahipliği yapan şehirin sadece bu alışveriş merkezinin içinde 1,200 adet mağaza bulunuyor!

2.Tokyo, Japan
Yüksek fiyatlı tasarımcıların mağazalarının bulunduğu Tsukiji Fish Market ile Yanaka Ginza sokağı aynı zamanda Tokyo’nun mimari çeşitliliğini de görme olanağı sunuyor.

1. New York City, New York
Tabiiki de birinci sırayı New York almasaydı büyük ayıp olurdu. Şehirde uygun fiyatlısından en pahalısına birçok farklı seçeneği ve özgün tasarımları bulabileceğiniz çeşitli noktalar bulunuyor. Upper East Side diye bilinen bölgede high-end mağazaları gezebilme şansına erişirken, Soho’da küçük butikler ve birbirinden çeşitli mağazaları dolaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz