Google, gizlilik için yeni güvenlik önlemleri alıyor

0
72 Okunma

Google, kullanıcılarının güvenliği için yeni önlemler almaya devam ediyor. Artık arama sonuçlarında bilgileriniz gözükürse size bildirim gelecek.

Google’ın yeni güvenlik önlemleri!

Google, perşembe günü kişisel bilgilerinizi, gizliliğinizi ve çevrimiçi güvenliğinizi sağlama almak için tasarlanmış Google Arama’nın bazı yeni özellikleri hakkında bir blog gönderisi yayınladı. 

Arama esnasındaki kullanıcı güvenliğini ön plana çıkaran ve kullanıcı gizliliğine önem verildiğini gösteren özellikler de dikkat çekti.

Aynı zamanda Google, geçen yıl kullanıcıların Google’dan telefon numarası, ev adresi veya e-posta gibi kişisel iletişim bilgilerini içeren arama sonuçlarının kaldırılmasına olanak tanıyan “Sizinle İlgili Sonuçlar” özelliğini yayınlamıştı. Google, bu özelliği de güncelledi ve bu bilgilerin kaldırılmasını talep etmenize yardımcı olmak için bir yenilik yaptı.

google

Google, herhangi bir aramada kişisel bilgileriniz bulunduğunda size bir bildirim gönderecek. Bildirimi aldıktan sonra arama sonuçlarının kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Ayrıca Google, kullanıcıları aramalarda yanlışlıkla müstehcen resimlerle karşılaşmaktan koruduğunu da duyurdu. En son güncelleme ile aramalardaki müstehcen resimler otomatik olarak bulanıklaştırılacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz