Instagram’ın çok bilinmeyen özellikleri!

0
193 Okunma

Instagram2 milyardan fazla kullanıcısıyla günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Kullanıcılarına ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma olanağı sağlayan uygulama sizlere en iyi deneyimi sunmayı amaçlıyor. Yeniliklerle dolu bu platformda bizlere kolaylık sağlayacak birçok küçük detay da yer alıyor. Fakat bazı kişiler bu küçük detayları fark edemiyor. İşte Instagram’da fark edilmeyen küçük detaylar!

Instagram akışınızı güncel kılın!

Instagram’da dolaşırken 2 gün önceki gönderilerin karşınıza çıktığına mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Bazıları için bu durum can sıkıcı bir durum yaratabiliyor. Eski haberleri görmek aynı zamanda gündemden uzaklaşmamıza da neden oluyor. İşte bu durumu ortadan kaldıracak çok önemli bir yöntem göstereceğim.

Yapmanız gereken öncelikle Instagram’ınıza girmeniz. Ardından sol üst köşede yer alan Instagram yazısına tıklıyoruz. Karşımıza “takip ettiklerin” ve “favorilerin” olmak üzere iki seçenek çıkıyor. Buradan takip ettiklerin kısmına bastığınızda sadece sizin hesap üzerinden takibe aldığınız kişilerin gönderileri görünüyor. Aynı zamanda bu alanda herhangi bir reklamla da karşılaşmıyorsunuz.

Favoriler kısmında ise herhangi seçtiğiniz hesapların hiçbir gönderisini kaçırmak istemiyorsanız, oldukça verimli bir alan. Burada sadece seçtiğiniz kişilerin gönderilerini görebilirsiniz. Özellikle stalker kişilerin kullanması gereken harika bir özellik.

Aramalarınıza daha hızlı ulaşın!

Instagram’da büyüteç şeklinde yer alan butondan keşfete gitmeyi birçok kişi biliyordur. Kişiyi veya bir etiket aramak istediğimizde de öncelikle bu yer karşımıza çıkıyor. Fakat bir şeyi aramak istediğimizde bu alanı görmeden ana menüden direkt aramaya geçebiliriz.

Bunun için büyüteç kısmına birkaç saniye basmanız yeterli. Ardından direkt aramaya yönlendiriliyorsunuz!

Takip ettiklerinizi sıralayın!

Instagram’dan takipçisi olduğumuz kişileri veya kurumları bulmakta ismini hatırlamakta zorlanabiliyoruz. Bunun için takip ettiğimiz kişilerin listesine girip tek tek aramak zorunda kalıyoruz. Oysaki bu işlemi kolaylaştıracak bir yöntem var. Öncelikle profilinize girin. Ardından takip ettiğiniz kişilere basın. Görselde de gördüğünüz gibi  aşağı yukarı gösterilen oklardan takip ettiğiniz en eski veya takip ettiğiniz en yeni kişilerini sıralamasını görebilirsiniz.

 

Bunlar Instagram’ınızda kullanabileceğiniz küçük ama etkili tüyolar. Sizin bildiğiniz başka örnekler varsa yorumlara yazmayı unutmayın!

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz