Spotify, ara yüzünde değişikliğe gidiyor! Artık her yer TikTok gibi

0
264 Okunma

Spotify, yediden yetmişe müzik dinlemeyi seven herkesin telefonunda bulunan vazgeçilmez bir uygulama. İçerisinde müzik, podcast ve diğer içeriklerin yer aldığı platformun, dünyada yaklaşık 500 milyon kullanıcısı bulunuyor. Haliyle bu kadar kadar sevilen uygulama, kullanıcılarına yenilikler sunmak için sürekli çalışıyor. İşte Spotify’a gelen yepyeni özelliğin detayları!

Spotify, TikTok tarzı müzik keşif akışını başlatıyor!

Dikey video akışı, günlük olarak kullandığımız birçok uygulamada akın akın yerini almaya devam ediyor. O uygulamalardan biri de Spotify oldu. Dün, Los Angeles şehrinde düzenlenen Stream On etkinliğiyle uygulamaya gelecek özellikler tanıtıldı. Şirket, gelen yeniliklerin uygulamada bugüne kadar yapılan en büyük değişiklikler olarak tanımladı.

Spotify'ın yeniden tasarımı

Ana sayfa görünümünü daha dinamik ve daha ilgi çekici hale getirecek bu yenilik; TikTok akışına oldukça benziyor. Aynı zamanda özellik sanatçıların ve içerik oluşturucuların daha fazla gelir elde etmesine ve daha fazla dinleyiciye ulaşmasında kolaylık sağlıyor.

Yukardaki görselde olduğu gibi artık ana sayfada değişiklik oldu. Sizin sevdiğiniz, dinlemekten hoşlandığınız ya da daha önce dinlediğiniz içerikler kaydırmalı şekilde ana ekranda olacak.

Ön İzleme Özelliği

Hepimiz ilk defa bir şarkı dinleyeceğimizde mutlaka ileriye sarıp temposuna veya zevkimize uyup uymadığına bakarız. İşte yeni gelen özellikte karşınıza çıkan podcasti, müziği, sesli kitapları, alt tarafta yer alan ön izleme seçeneği ile kesitlerini dinleyebileceksiniz. Eğer önerileri kaydetmek isterseniz artı (+) simgesine dokunmanız yeterli olacak. Ardından, ön izlemenin altındaki üç noktaya dokunarak şarkıyı sıraya alabileceksiniz.

Spotify'ın yeniden tasarımı

Ana sayfada aşağıya indikçe; şarkıların can alıcı noktalarını, podcast’lerden veya sesli kitaplardan bölümleri dinleyebileceksiniz. Kısa bir süre sonra hem premium hem de ücretsiz kullanıcılar için mümkün olacak. Sesli kitap önizlemeleri şu anda ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılıyor. Bu özelliğin diğer ülkelerde ne zaman aktif edileceği ise belirsiz.

 Spotify AI DJ  ve Smart Shuffle Özelliği

Spotify, yapay zeka teknolojisi ile sizlere kişiselleştirilmiş müzik önerileri sunuyor. Böylelikle listenizde sadece sizin zevkinize uygun müzikler yer alacak. Bu özelliği şu an  ABD ve Kanada’daki kullanıcılar kullansa da yakın zamanda tüm kullanıcılara açık olacak.

Spotify'ın mobil uygulaması için oluşturulmuş AI DJ'inin ekran görüntüleri.

Ayrıca kişisel çalma listelerinin moduna uygun şarkıları otomatik olarak eklemeye imkan tanıyan Smart Shuffle yakında kullanılacak. Bu özellik sayesinde 15’ten fazla şarkı içeren bir çalma listesinde, her üç parça için bir şarkı önerecek. Yani çalma listenizde şarkılarınız bittiği zaman, size yeni şarkılar sunarak farklı müzikler dinleyebileceksiniz.

Kısaca; Spotify’ın ana sayfası, TikTok benzeri bir akış sayfasına dönüşüyor. Yeni gelen özellikler kullanıcılara öneriler sunarak, içerik üreticilerinin dinlenmesini arttıyor. Yapay zeka destekli yeni gelişmelerin oldukça hoş görüneceğini düşünüyorum. Peki siz Spotify’ın yeni özelliklerini nasıl buldunuz? Yorumlara yazın.

 

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz