iOS 15 tanıtıldı; İşte yenilikler

0
262 Okunma

Apple bugün çevrimiçi gerçekleştirdiği WWDC 2021 etkinliğinde iOS işletim sisteminin yeni sürümü iOS 15‘i tanıttı. İşte tanıtılan yeni işletim sisteminin özellikleri

Bildirimler

iOS 15 ile bildirimler daha basit hale gelecek. Tasarımı yenilenen bildirim sekmeleri kişisel ve iş olarak farklı modlara ayarlanabilecek. Ayrıca yeni sürümde Bildirim Özeti özelliği de bulunacak. Bu özellik düşük öncelikli bildirimleri bir araya toplayacak.

ios-15-tanitildi-iste-yenilikler-1

FaceTime

iOS 15 ile FaceTime aramaları için linkler oluşturulabilecek. Ayrıca Zoom ve Google Meet’te olduğu gibi FaceTime görüşmeleri de önceden planlanabilecek. Yeni sürüm ile uygulama, aramalarda daha doğal bir deneyim için Uzamsal Ses ve uyarlanabilir ses yalıtımı sunacak. Bunların yanı sıra FaceTime‌’daki “SharePlay“, kullanıcıların aramalara müzik, video ve film getirmesine ve ekranları paylaşmasına olanak tanıyacak.

ios-15-tanitildi-iste-yenilikler-2

Yeni Hava Durumu için yeni tasarım

ios-15-tanitildi-iste-yenilikler-3Fotoğraflar

iOS 15 ile Fotoğraflar uygulamasında anılarınızı düzenleyebileceksiniz. Yeni özellik, anılarınızı video haline getirmenize yaptığınız videolarda Apple Music‘te yer alan parçaları kullanmanıza olanak sağlayacak. Bunun yanı sıra üçüncü parti bir uygulamaya gerek kalmadan görüntüdeki metinler algılanabilecek.

Wallet

iOS 15‌ ile Apple Wallet artık kimlik kartlarını da destekleyecek.

iOS 15 ve iPadOS 15 güncellemesi alacak cihazlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz