iPhone 12 için 5G tercihi Qualcomm’dan yana olabilir

0
433 Okunma
iPhone 12

iPhone 11’in heyecanı daha kursaktayken, iPhone 12 hakkında ortaya atılan gelişmeler gündemi meşgul etmişti. Yeni Apple lansmanına kadar sürecek bu gündem meşguliyetine yeni bir detay eklendi: Apple iPhone 12′de 5G tercihini Qualcomm’dan yana kullanabilir.

Tasarım noktasında hem oldukça titiz olan hem de donanıma önem veren Apple’ın yeni iPhone’ları için vereceği kararlar oldukça merakla takip ediliyor. Yeni çıkan detaylara göre yeni iPhone 12 için hızlı kablosuz bağlantı sunmak amaçıyla Qualcomm teknolojisi kullanılacak. Burada karşımıza bir detay çıkıyor. Biraz önce Apple’ın tasarıma önem verdiğinden bahsetmiştik ancak iPhone’ların ince tasarımına uymadığı için Qualcomm’un QTM bağlantısını kullanmayacağı bildiriyor.

iPhone 12 güzel bir lacivert renk ile karşımıza çıkabilir!

iPhone 12 için 5G çalışmaları biraz karışık gibi duruyor

Peki ne kullanılacak? Tercihler dahilinde değerlendirildiğinde, işler biraz değişecek gibi. Bu noktada yeni bir modem bağlantısının tasarlandığı söyleniyor. Normalde Qualcomm’un modemleri, yakın zamanda piyasaya sürülen Samsung Galaxy S20 serisi de dahil olmak üzere bugün mevcut olan amiral gemisi 5G telefonlarına güç veriyor.

Bunun yanında Apple’ın kendi özel bağlantı tasarımını yapacağı da konuşuluyor. Bu karar ise Apple için mantıklı olabilir çünkü sadece şirketin planına göre daha ince telefonlar yapılmasına sağlamakla kalmıyor bu teknoloji. Aynı zamanda teknolojilerini kullanmak için Qualcomm’a telif hakkı ödemek zorunda kalmayacak.

Apple ayrıca 5G yonga setleri için Intel ile işbirliği yapmayı da denemişti ancak zamanında teslimat sağlayamadıkları için işbirliğinin yönü değişti ve şirket tüm modem işini Apple’a devretti. Bu devretme olayı Apple’a kendi yonga setini hazırlamak konsunda tecrübe de kazandırmış oldu. Bu nedenle şirket kendi 5G modemini oluşturmak için ek kaynak da ayırabildi. Söz konusu çalışmalar daha çok yeni olduğu için Apple bu seçeneği yakın bir zaman içinde değerlendirecek gibi durmuyor bu nedenle şu anlık 5G tercihi Qualcomm’dan yana olacak gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz