iPhone 13 serisinde ‘bulunmayan’ 3 kullanışlı özellik

0
216 Okunma

Teknoloji devi Apple, 14 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone 13 serisini tanıttı. En güçlü iPhone modeli olarak nitelendirilen yen cihazların sahip olduğu özelliklerden daha önce bahsettik. Bu kez eksilerinden bahsedeceğiz. İşte iPhone 13 serisinde bulunmayan 3 kullanışlı özellik:

Ekran altı parmak izi özelliği

iphone-13-serisinde-bulunmayan-3-kullanisli-ozellik-1

iPhone 13 serisinde bulunmayan 3 kullanışlı özelliğin ilki parmak izi sensörü. iPhone 13 tanıtılmadan önce sızıntılar; parmak izi sensörünün ekran altı ile geleceği yönündeydi. Ancak öyle olmadı. iPhone’larda hali hazırda Face ID bulunuyor fakat maske veya güneş gözlüğü takarken; cihazın kilidini açmak zor oluyor. Şirket bu duruma çözüm olarak, Apple Watch sahibi olan iPhone kullanıcılarına ekran kilidini saatleriyle açma imkanını sundu. Apple Watch sahibi olmayanlar ise maalesef bu durumu yaşamaya devam ediyor.

Her zaman açık ekran

iphone-13-serisinde-bulunmayan-3-kullanisli-ozellik-2

Son teknoloji birçok Android telefon, ekran uykudayken bile saat ve takvim etkinlikleri gibi bilgileri gösterebilmekte. Maalesef iPhone 13 serisi bu kullanışlı özelliğe sahip değil. EverythingApplePro daha önce iPhone 13 Pro modellerinin; saat ve pil simgelerini sürekli olarak gösterme ve her zaman açık ekran işlevlerine sahip olacağını iddia etmişti.

Çentiksiz tasarım

iphone-13-serisinde-bulunmayan-3-kullanisli-ozellik-1-3

iPhone 13 serisinde bulunmayan 3 kullanışlı özellik listemizin son sırasında ise çentiksiz tasarım yer alıyor. Yeni modellerin çentiği iPhone 12 serisine kıyasla daha az. Ancak birçok Android cihazın çentiği iPhone 13 modellerine göre yok denilebilecek düzeyde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz