iPhone 16 Pro Max, “Süper Telefoto” periskop kameraya sahip olacak

0
409 Okunma

Apple iPhone 16 serisi önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek, ancak şimdiden manşetlere çıkmaya başladı. Digital Chat Station tarafından Weibo’da yayınlanan bir rapora göre iPhone 16 Pro Max, telefondaki optik yakınlaştırmayı artırmak için süper telefoto periskop kamera ile gelebilir. 

iPhone 16 Pro Max’te Süper Telefoto Kamera Olacağı Söylentileri

Rapor, odak uzaklığı 300 mm’nin üzerinde olan kameralara, uzaktaki nesneleri büyük ölçüde büyütme ve yakalama yetenekleri nedeniyle tipik olarak “süper” veya “ultra” telefoto etiketi verildiğini belirtiyor. Apple iPhone 13 Pro ve iPhone 14 Pro modellerinde telefoto kamera 77 mm’ye eşdeğer bir odak uzaklığına sahiptir. iPhone 16 Pro Max, 300 mm’yi aşan bir odak uzaklığına sahip olsaydı, bu önemli ve önemli bir artışı temsil ederdi.

Bir MacRumours raporuna göre Weibo kullanıcısı, “iPhone 16” Pro Max’in %12 daha büyük ve 1/1.14 inç boyutunda bir kamera sensörüyle geleceğine dair önceki iddiasını yineledi. Buna karşılık, mevcut “iPhone 14 Pro” ve “iPhone 14 Pro” Max, 1/1,28 inç sensöre sahiptir ve bu yılki “iPhone 15 Pro” Max için sensör boyutunda herhangi bir artış beklenmemektedir. 

Daha büyük bir sensör, birincil iPhone kamerasının dinamik aralığını ve arka plan bulanıklığını geliştirme potansiyeline sahiptir. Ayrıca, daha geniş bir yüzey alanı aynı deklanşör hızı ve diyafram açıklığında daha fazla ışık yakalayabildiğinden, düşük ışıklı fotoğrafçılık yeteneklerini önemli ölçüde geliştirebilir.

Önceki bir rapora göre, Apple iPhone 16, iPhone 12’de olduğu gibi dikey bir arka kamera düzenine sahip olabilir. Raporda, @URedditor Twitter hesabına sahip bir sızıntı kaynağından bahsediliyor. Tasarımın iPhone 16 serisi altındaki diğer telefonlara da genişletilebileceği söyleniyor.

Farkında değilseniz diye söylüyorum Apple, iPhone 13 ve 13 mini ile çapraz olarak düzenlenmiş bir arka kamera kurulumuna geçti. Tasarım iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ile devam etti ve muhtemelen iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için de uyarlanacak. Ama iPhone 16’ya değil.

Tipster’a göre, kamera düzenindeki değişiklik, Dinamik Ada ve bir USB-C bağlantı noktası gibi diğer yeni tasarım özellikleriyle birleştirildiğinde, cihazı “anında tanınır” hale getirecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz