iPhone’daki iMessage nedir? SMS’ten farkı var mı?

0
1.409 Okunma

iPhone, iPad ve Mac’teki Mesajlar uygulaması, cep telefonu operatörleri tarafından desteklenen SMS mesajlaşma servisinden farklı olan iMessage adlı özel bir anlık mesajlaşma servisini kullanır. Bunun nedenini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

iMessage nedir?

iMessage, Apple’ın iPhone, iPad ve Mac gibi cihazlar için sunduğu anlık mesajlaşma hizmetidir. 2011’de iOS 5 ile piyasaya sürülen iMessage, kullanıcıların internet üzerinden herhangi bir Apple cihazı arasında mesaj, fotoğraf, çıkartma ve daha fazlasını göndermesine olanak tanır. Peki iMessage’ın özellikleri nelerdir?

  • iPhone, iPod Touch, iPad, Mac ve Apple Watch dahil olmak üzere Apple cihazları arasında ücretsiz mesajlaşma.
  • Hücresel veri hızlarıyla ilgili ücretler dışında hiçbir ek ücret ödemeden MMS’den daha büyük fotoğraflar ve videolar gönderme desteği.
  • İletilerinizin içeriğini Apple dahil başkaları tarafından ele geçirilmekten koruyan uçtan uca şifreleme.
  • Metin, videolar, tepkiler, resimler, belgeler, kişiler , çıkartmalar ve konum verileri dahil olmak üzere birçok türde mesaj gönderme yeteneği.

iphone-daki-imessage-nedir-sms-ten-farki-var-mi-1

Kısa mesaj arasındaki fark nedir?

Her ikisi de kişilerinize metin veya fotoğraf göndermenin bir yoludur ve her ikisini de iPhone’unuzdaki Mesajlar uygulamasıyla gönderebilirsiniz. Ancak iMessage’lar ve metin mesajları aynı değildir. iMessages, iPhone’unuzda mavi baloncuklar halinde görünürken, metin mesajları yeşil baloncuklarda görünür. Bu sadece aralarındaki farkı anlayabilmeniz içindir.

iMessages ve metin mesajları arasındaki temel fark, nasıl veri gönderdikleridir. Metin mesajları, baz istasyonundan diğer baz istasyonuna iletilen hücre bağlantınızı kullanır. iMessages ise interneti kullanarak veri aktarır.

Yani bir iMessage göndermek için Wi-Fi veya hücresel veriye ihtiyacınız var, ancak bir metin mesajı göndermek için şebekenin çektiği herhangi bir yerden gönderim sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz