iPhone kameraları hakkında bilmediğiniz ilginç özellikler!

0
995 Okunma

Bir iPhone sahibi iseniz kamerasını hemen hemen pek çok kez kullanmışsınızdır. Ancak varsayılan kamera uygulaması ile ilgili bilmediğiniz ya da gözden kaçırdığınız bazı faydalı özellikler olabilir. İşte iPhone kameraları ve hakkında bilinmeyen özellikleri …

iPhone kameralarında bilinmeyen özellikler!

Varsayılan iPhone kamera uygulamasında fotoğraf çekimi ve video çekimi arasındaki geçişi sağlamak için sağa ve sola kaydırmak veya manuel olarak seçim yapmayı pek çok kişi biliyordur. Ancak iPhone’un Quick Take özelliği yukarıda bahsettiğimizden çok daha hızlı. Bu özelliği aktive etmek ise oldukça kolay.

iPhone kameraları bilinmeyen özellikler

İşte yapmanız gerekenler: İlk olarak  iPhone cihazınızdaki kamera uygulamasını açın ve fotoğraf seçeneğine basın. Bu seçenek uygulamayı her açtığınızda varsayılan olarak seçilmelidir. Daha sonra denklanşöre dokunup basılı tutun. Düğmeye basılı tuttuğunuz süre boyunca kamera uygulaması video kaydetmeye başlayacaktır. Bu kaydı durdurmak istediğinizde denklanşör düğmesini basılı tutmayı bırakmalısınız. Quick Take özelliği ile çektiğiniz videolar, daha önce çektiğiniz fotoğraf ve videolar gibi Fotoğraflar uygulamasında görülebilir. Bu fotoğrafları istediğiniz şekilde düzenleyebilir, çoğaltabilir ya da silebilirsiniz.

iPhone kameraları hakkında bilinmeyen özelliklerden biri de “Eylem Modu” özelliği. Eğer iOS 17 ve sonraki sürümleri kullanıyorsanız “Eylem Modu” özelliğini açabilirsiniz. Bu özellik sizin yürürken, koşarken yani bir eylemde bulunduğunuz zaman daha az titrek  görünen videolar çekmenizi sağlar. Bu modu açmak için öncelikle kamera uygulamasını açın. Daha sonra denklanşör düğmesindeki seçeneklerden Video’yu seçin. Video ekranı açıldığında sol üst köşedeki Eylem Modu butonuna basın. Bu mod açık olduğu takdirde uygulama yaptığınız hareketleri otomatik olarak algılayacaktır. Özelliği artık kullanmak istemiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit. Eylem Modu seçeneğine tekrar basmanız yeterli olacaktır.

Eğer iPhone kameralarınızla  çektiğiniz videoların kalitesini beğenmiyorsanız bunu değiştirebilirsiniz. Öncelikle varsayılan kamera uygulamasını açın. Ardından Video’ya basılı tutun veya ekran boyunca soldan sağa kaydırın. 4K video kalitesine (veya HD)  geçiş yapmak için sağ üst köşede bulunan HD (veya 4K) dokunun. Açtığınız video kaydını saniyede 60 kareye ayarlamak ya da tekrar 30 kareye döndürmek için sağ üst köşede bulunan ayarlamak istediğiniz kare sayısına ( 30 veya 60) dokunun. Ancak unutmayın ki yüksek çözünürlüklü videolar video dosyasının genel boyutunu da artırır.

4 tane 50 Megapiksellik kamera! Xiaomi 14 Ultra tanıtıldı!

Bahsettiğimiz bu özelliklerin her iPhone kamerası için geçerli olmadığını tekrar hatırlatmak gerek. Haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz